Google begynder test af support af passkey i Chrome

Passkey er en smartere og mere sikker måde at logge ind på enheder og hjemmesider - nu tester Google teknikken til Chrome.

Google begynder test af support af passkey i Chrome

Kodeordet har i årevis været det grundlæggende for sikkerheden i computere, men det er faktisk ikke særligt sikkert. Efter hver stor sag med lækkede kodeord bliver det kun mindre sikkert.

Hele industrien bevæger sig mod en bedre metode til at logge ind, nemlig det såkaldte passkey, og snart kommer man til at kunne bruge den metode på sin Android-enhed og andre enheder med Chrome.

Automatiske kodeord der ikke genbruges

I modsætning til et kodeord dannes passkey automatisk og bliver ikke genbrugt. Brugeroplevesen er dog stort set den samme, som hvis du i dag bruger autoudfyld af kodeord.

Når man bruger og skaber et passkey, bekræfter du blot, at du vil skabe en ny til en bestemt side og en bestemt konto, og så bruger du den metode, du nu engang bruger til at låse din telefon op, for eksempel fingeraftrykslæser.

Se også: Telefoner med høj sikkerhed

Passkey synkroniseres på tværs af enheder

Når det er gjort, bliver passkeyen synkroniseret på tværs af alle dine enheder ved hjælp af Googles Password Manager. Det betyder, at selv hvis du skulle miste din telefon, har du stadig adgang til alle dine konti.

Det ser ud på samme måde, når man bruger en passkey, som når man bruger et gemt kodeord – du skal bare bekræfte den konto, du vil bruge og identificere dig med fingeraftrykslæseren (eller ansigtsgenkendelse eller hvad det måtte være).

Det fede med passkey er, at du kan bruge din telefon til at logge ind på enheder i nærheden – hvis din computer for eksempel ikke har fingeraftrykslæser, så kan du bruge den på din telefon.

Lige nu er passkey live i Google Play Services betachannel og Chrome Canary. Men når det er tid til den rigtige lancering, kommer du til at kunne bruge passkey på tværs af alle platforme, så du også kan logge ind på en side i Chrome på Windows med din iPhone.

Google Passkey

Se også: IT-sikkerhed er vigtigere end nogensinde

Passkey kommer også til Android-apps

Passkey kommer også til Android-apps, det er næste mål for Google-teamet bag funktionen i 2022. Som med kodeord fungerer et passkey, der er skabt på en webside, også med den websides app og omvendt.

Det ska dog nævnes, at passkeys ikke er en Google-ting, men noget du kan bruge på flere platforme. Safari i macOS har allerede funktionen, så hvis du går ind på en side, der bruger passkey, kommer der en QR-kode, som du kan scanne med din Android-telefon, og så er du logget ind.