Google fjerner assistentens svar, når man slukker lyset

En mindre ændring ruller ud netop nu, som følge af flere forespørgsler på Googles fællesskabsside

Google fjerner assistentens svar, når man slukker lyset

Google Assistent kan efterhånden en hel del. Der findes et hav af forskellige tilkøb, som er kompatible med stemmeassistenten. Blandt andet kan man styre temperaturen i hjemmet, tænde og slukke elektroniske enheder og styre musikken via Google Assistent.

Læs også: Test: Google Nest Hub – Mere end bare en billedramme

Også lyset er noget man kan tænde, slukke og dæmpe ved hjælp af stemmen. Nu ruller Google en opdatering ud til netop styringen af lys.

Google Nest Hub
Ændringen omfatter blandt andet Google Nest. Foto: Mobilsiden

Helt specifikt ændrer Google nu måden assistenten svarer, når man ændrer på lyset. Opdateringen gælder for Google Home smarthøjtaler og Google Nest smartdisplay. I stedet for at gentage kommandoen, vil Google Assistent nu, ifølge Google, tilkendegive, at den har forstået beskeden med en simpel bekræftelsestone. Google Assistent vil bruge tonen sålænge det lys man vil styre, er i samme rum som enten Google Home højtaleren eller Google Nest.

Ændringen kommer for at efterkomme flere forespørgsler på Googles fællesskabsside. Her har flere brugere tilkendegivet, at assistentens svar ofte er for højt og forstyrrende. Især hvis man ligger sent om aftenen og bare vil slukke lyset for at sove. Ændringen kommer til at omfatte alle kommandoer, der omhandler styring af lys. Det vil sige både tænd, sluk og justering af lysstyrke.

Ifølge Google ruller opdateringen gradvist ud nu, hvilket betyder, at ikke alle modtager den samtidig. Der er heller ingen endelig bekræftelse på, om ændringen kun gælder engelsktalende Google Assistent. Vi krydser fingre for at ændringen også ruller ud på dansk, og hører gerne fra jer, hvis i oplever, at jeres enheder har modtaget opdateringen.