Google kan være på vej tilbage til Huawei

Der er stadig ingen dato, men den amerikanske regering agter efter sigende at udstede handelstilladelser til blandt andet Google.

Google kan være på vej tilbage til Huawei

Sagaen om Huawei og det verserende handelsforbud med amerikanske firmaer har længe trådt vande. Senest lancerede Huawei deres Mate 30 Pro uden Google Play tjenester. Men nu ser det ud til, at Google kan være på vej tilbage til Huaweis enheder, som led i et forsøg på at få en handelsaftale i stand mellem USA og Kina.

Læs også: Huawei har solgt over 1 million Mate 30 på få dage

Ifølge New York Times, planlægger den amerikanske regering under Donald Trump at udstede tilladelser, der giver nogle amerikanske firmaer grønt lys til at handle med Huawei.

Huawei Mate 30 Pro
Huawei Mate 30 Pro. Foto: EVLeaks

Der har længe været tale om, at de føromtalte tilladelser skulle udstedes, dog uden at det reelt er blevet til noget. Det har tvunget flere amerikanske selskaber til at finde smuthuller i lovgivningen, der alligevel tillader dem at handle med Huawei. Google er desværre ikke blandt de selskaber, hvilket har været en alvorlig bet for Huawei, der måtte undvære Googles tjenester i det seneste flagskib, Huawei Mate 30 Pro.

Flere eksperter peger på, at Huawei og Google er taget som gidsler i forhandlingerne mellem USA og Kina, selvom USA hævder, at forbuddet bunder i, at Huawei udgør en potentiel sikkerhedsrisiko mod den amerikanske stat. Huawei selv affejer alle problemer og påstår, at forbuddet ikke gør nogen forskel for deres forretning.

Læs også: Disse Huawei-telefoner får Android 10

Handelsforbuddet har alligevel haft vidtrækkende konsekvenser for Huawei. Her i Danmark er Mate 30 Pro slet ikke kommet på markedet endnu, hvilket muligvis har at gøre med, at Huawei endnu ikke har de rette applikationer i deres egen butik, der har erstattet Google Play-butikken. Det er dog muligt ad bagveje at installere Googles tjenester på både Huawei Mate 30 Pro og fremtidige enheder, der eventuelt er omfattet af forbuddet. 

Hvornår og om Google igen får tilladelse til at handle med Huawei er uvist, men hvis det sker, så vil Huawei Mate 30 Pro utvivlsomt være første enhed til at få installeret tjenesterne fra Google.

Emnet er ikke færdigdebatteret

Emnet fik sin fortsættelse. mobilsiden fulgte op på sagen. d. 8/10/2019 gik vi videre med temaet i en ny vinkling på emnet Google: Nye enheder skal have Android 10 efter 31. januar – Den videre historie kan du læse her. Få også seneste nyt om temaet her..