Google udgiver Android 9 Pie: Ruller ud allerede nu

Google har udgivet Android P i den endelige version og har givet softwaren navnet Android 9 Pie. De første telefoner modtager opdateringen allerede nu.

Google udgiver Android 9 Pie: Ruller ud allerede nu

Google har mandag aften udgivet Android P i den færdige version efter at have udgivet softwaren i flere betaudgaver i løbet af de forgangne måneder.

Læs også: Her er alle nyhederne i Android 9 Pie

I et blogindlæg oplyser it-giganten, at softwaren er navngivet Android 9 Pie og dermed ikke Pistachio, som der tidligere blev spekuleret i. Den officielle udgivelse af Android 9.0 Pie sker dermed også noget tidligere end ellers antaget, da der gik rygter om, at det først ville ske den 20. august.

Android 9 Pie
Danske ejere af Pixel 2 XL har allerede modtaget opdateringen. Foto: Facebook.com (Jan Hindborg Klintø)

Ruller først ud til Googles Pixel-telefoner og Essential PH-1

Som der er tradition for, begynder den nye Android-version allerede at rulle ud til Googles egne smartphones med det samme. De heldige ejere, der får Android 9 Pie øjeblikkeligt, er ejere af Googles Pixel-smartphones – det vil sige Pixel, Pixel XL, Pixel 2 og Pixel 2 XL.

Modsat sidste år, hvor der gik nogle dage, før udrulningen rent faktisk begyndte, så har de første brugere allerede modtaget opdateringen – også her i Damark.

Firmaet Essential, som står bag smartphonen Essential PH-1, oplyser i et tweet, at deres flagskib også allerede modtager opdateringen i dag. Det er højst sandsynligt første gang nogensinde, at en anden smartphoneproducent end Google har rullet en ny, stor Android-version ud samme dag som Google.

Android P beta

Udvalgte modeller får snart Android 9 Pie

Dette års betatest af Android 9 Pie adskilte sig fra sidste års betatest ved, at softwaren er blevet testet på en række andre modeller foruden Googles egne Pixel-mobiler. Det skyldes det såkaldte Project Treble, som er en lang række omfattende og bagvedliggende ændringer af Android-kildekoden, som kort sagt gør det markant nemmere og mindre tidskrævende for producenter at udvikle softwareopdateringer til smartphones.

Det betyder, at følgende smartphones vil få Android 9 Pie ”inden slutningen af efteråret”, hvilket må være inden vi går ind i december måned:

  • Nokia 7 plus
  • OnePlus 6
  • Oppo R15 Pro
  • Sony Xperia XZ2
  • vivo X21UD
  • vivo X21
  • Xiaomi Mi Mix 2S

Google oplyser også, at it-giganten arbejder med flere andre producenter for enten at lancere mobiler med eller opgradere mobiler til Android 9 Pie.

Du kan læse mere om alle nyhederne i Android 9 Pie her.