Google udvikler Daydream VR-headset

Google, HTC og Lenovo vil udgive Daydream-baserede VR-headsets der registrerer omgivelserne.

Google udvikler Daydream VR-headset

Ved årets I/O udviklermesse fremviste søgegiganten, hvad selskabet har i kortene for de kommende uger, måneder og år. I de planer er virtual reality tydeligvis et fokusområde.

Efter at have udgivet Daydream-platformen forrige år, til at sikre gode virtuelle oplevelser med mobilen, går selskabet nu skridtet videre med et dedikeret headset: Standalone VR.

Headsettet er fortsat i udviklingsfasen, men den vil markere sig fra dag et ved at fungere autonomt – altså uden behov for ledninger eller trådløs forbindelse til en ekstern konsol eller PC.

Elektronikken, optikken og batteriet forbliver alt sammen indenbords, hvor Qualcomms nyligt udviklede Snapdragon 835 VR platform vil levere regnekræfterne.

Se også:  Disse mobiler understøtter Googles VR-standard Daydream

Virtuelle rum i virkelige omgivelser

Googles VR-headset vil låne elementer fra et andet Google-projekt: selskabets AR-teknolig døbt Tango. Med denne ombord kan headsettet registrere hvor brugeren befinder sig i forhold til omgivelserne.

Søgegiganten kalder funktionen ’WorldSense’ og det vil givetvis gøre, at du ikke behøver at frygte at banke knæet i sofabordet under de virtuelle udskejelser.

Det åbner på sigt op for at virtuelle oplevelser og spil i højere grad kan inddrage brugerens bevægelser mens fornøjelserne står på. De første prototyper af standalone-headsettet ses der dog intet indbygget kamera til et eventuelt ’augmented reality’ brug.

Hvornår Googles nye headset bliver til reelle produkter specificerer selskabet ikke yderligere, udover at nævne, at vi kan forvente at se de første Daydream-headsets udkomme i løbet af dette år.

Bag de første headsets står rutinerede VR og AR-kræfter. HTC vil udvikle det første headset mens Lenovo vil følge trop med et konkurrerende alternativ.

Se også:  Vi prøver augmented reality med Lenovo Phab 2 Pro [WEB-TV]