Google vil lokke med eksklusive Nexus-softwarefunktioner

Google fortæller om fremtiden for Nexus-serien, hvor kommende telefoner i højere grad vil få unikke funktioner.

Google vil lokke med eksklusive Nexus-softwarefunktioner

Googles Nexus-produktserie bestående af smartphones, tablets og tv-bokse har altid haft til hensigt at vise den seneste Android-version frem i sin reneste form uden nogle af de tilpasninger, der ses fra de andre producenter.

Ved Code Conference arrangeret af Re/code og The Verge fortæller Googles direktør, Sundar Pichai, hvordan fremtiden ser ud for Nexus-produktserien.

Først og fremmest bekræfter direktøren, at Google fortsat vil lave telefonerne i samarbejde med forskellige producenter. Der florerede ellers rygter om, at Google ville begynde selv at producere sine Nexus-telefoner i stedet for at give opgaven videre til forskellige producenter.

Læs også: To Nexus-smartphones fra HTC på vej: Nexus M1 og S1

Sådan bliver det altså ikke, men Google vil i stedet sætte højere krav til producenterne, der skal lave telefonerne. I interviewet lyder det blandt andet, at Google ”være mere stædig omkring designet af telefonerne” i forhold til hvilken retning Nexus-serien skal udvikle sig.

Et af tiltagene er, at Nexus-telefonerne i højere grad skal være bannerførere for nye funktioner på især softwarefronten. Derfor vil Google i højere grad bevæge sig væk fra at være en skrabet, ’stock’-udgave af Android uden nogle særlige funktioner og tilpasninger specifikt til disse enheder.

”I vil forhåbentligt se os tilføje flere funktioner oven på Android på Nexus-telefoner. Der er en masse nyskabelser inden for software, der skal laves,” lyder det fra Sundar Pichai.

Læs også: Guide: Giv Android i Samsung Galaxy S6 og S7 et Nexus-design

Han kommer ikke nærmere ind på, hvad disse unikke softwarenyheder i kommende Nexus-telefoner omfatter. Ved en gennemgang af Google Fotos-appen kunne Android Police dog afsløre, at Nexus-brugere får eksklusiv mulighed for at sikkerhedskopiere billeder i 100 % original kvalitet i ubegrænsede mængder, som ellers vil optage plads i Google Drev og på sigt kræve køb af yderligere lagerplads.

Det ser altså ud til at, at Googles strategi går på at gøre det mere attraktivt at vælge en Nexus-telefon frem for en hvilken som helst anden topmodel.