Huawei advarer om større udfordringer i 2022

Med handelsrestriktioner, Covid-19 og andre udfordringer havde Huawei havde det ikke let sidste år, og 2022 ser ikke ud til at blive mindre udfordrende.

Huawei advarer om større udfordringer i 2022

Ken Hu, skiftende formand for Huawei forklarede ved selskabets Global Analyst Summit, at 2022 vil bringe mere alvorlige udfordringer end 2021, hvilket tvinger Huawei til at udvide sin portefølje, øge investeringerne i R&D og sikre driftsmæssig effektivitet.

Læs også: Krig i Ukraine: Lewandowski dropper aftale med Huawei

Store udfordringer for Huawei

Hu fremhævede handelsrestriktioner, geo-politiske konflikter, udfordringer med Covid-19 i hjemlandet, inflation og valutaudsving som Huaweis primære udfordringer.

Han forklarede, at disse faktorer gør det absolut nødvendigt, at Huaweis forretningsgrupper undgår alle ”high-risk areas”. Videre trak Hu på skuldrene over de præstationer fra 2021, der blev præsenteret inden hans keynote, og slog fast, at Huawei forstår, at de stadig står over for mange udfordringer og at de må “arbejde hårdere for at overvinde disse”.

Huawei-formanden identificerede muligheder inden for områder som dekoarbonisering og effektivitetsforbedringer til industrier. Med tanke på de “urimelig sanktioner” og vanskeligheder Huawei står overfor, sagde Hu, at Huawei fortsat kommer til at investere store penge i R&D efter tanken, at innovation er vejen frem.

Investeringerne i R&D steg i 2021 til 142,7 milliarder CNY, hvilket er 22,4 procent af den totale omsætning sammenlignet med mellem 13,2 og 15,9 procent i perioden 2012 til 2020.

Læs også: Nokia kan erstatte Huawei hos verdens 10. største teleselskab

Produktionen flyttes til skyen

Huawei introducerede for nylig MetaStudio, hvor man flytter hele produktionen til clouden. I takt med at den digitale og den fysiske verden i stadig højere grad overlapper hinanden, bliver efterspørgslen efter digitalt indhold af høj kvalitet også større, mener Hu. “MetaStudio blev lanceret for at tilfredsstille denne efterspørgsel”, forklarede Hu.

Han sagde, at Huaweis mål er at levere mobile datahastigheder på 10 Gb/s overalt ved hjælp af sit nye 5,5G udstyr, hvilket er mere end en tidobling af de nuværende hastigheder.

Zhou Hong, chef for Huaweis Institute of Strategic Researh, fremhævede en konstant stigning i efterspørgslen efter data, hvor den globale mobile bredbåndstrafik er steget 250 gange mellem 2010 og 2020, en stigning der i Kina er på 400 gange i samme tidsrum.

Ny foldbar Huawei-telefon på vej

Hu afsluttede med kort at nævne lanceringen af Huaweis seneste foldbare smartphone. Den lancering skal finde sted den i dag den 28. april.

Læs også: AITO M5 er Huaweis første elbil med HarmonyOS