Krig i Ukraine: Lewandowski dropper aftale med Huawei

Den polske superstjerne Robert Lewandowski brudt aftale med Huawei efter anklager om, at selskabet hjælper Rusland i krigen mod Ukraine.

Krig i Ukraine: Lewandowski dropper aftale med Huawei

Verdens måske bedste angriber i fodbold lige nu er Robert Lewandowski og han har siden 2015 fungeret som såkaldt ambassadør for kinesiske Huawei. Den kinesiske tech-gigant er dog blevet beskyldt for at hjælpe den russiske hær i angrebet på Ukraine ved at yde cyberbeskyttelse til Rusland.

Det har fået kaptajnen for det polske fodboldlandshold til at opsige sponsorkontrakten med selskabet, skriver flere polske medier. Ved at bryde aftalen skulle det angiveligt koste Lewandowski 5 millioner euro.

Huawei beskyldt for at hjælpe Rusland i krigen mod Ukraine

Huawei beskyldes for at hjælpe russerne med elektronisk udstyr og støtte i kampen mod cyberangreb udført af internationale hackere.

Lewandowski var en af ​​de første fodboldspillere, der støttede ofrene for det russiske angreb og sympatiserede åbent med dem.

Derudover har den polske anfører slået fast, at han i den nuværende situation ikke vil deltage i play-off-kampen til VM, som Polen skulle spille med Rusland.