Huawei P40 og P40 Pro lanceres til marts – uden Google

Huaweis P40-serien lanceres i slutningen af marts i Paris, men kommer uden Googles tjenester.

Huawei P40 og P40 Pro lanceres til marts – uden Google

Obs: Artiklen er opdateret med nye lækkede billeder. Se nederst.

P-serien, der Huaweis mest populære serie af mobiler, får til marts nye familiemedlemmer. Producenten har officielt meldt ud, at P40 og P40 Pro, ligesom forgængeren, præsenteres ved et event i Paris i slutningen af marts. Der er ingen dato endnu, men vores bud er, at det bliver den 24. marts.

Huaweis direktør Richard Yu har allerede meldt ud, at P40-serien lanceres uden Googles tjenester, men kommer i stedet med Huaweis eget økosystem, HMS. HMS, der står for Huawei Mobile Services, indeholder en række apps og tjenester, fx en appbutik, og er nødvendigt for Huawei, da de ikke må sælge mobiltelefoner med Googles tjenester og apps.

Derudover lovede Hr. Yu et helt nyt design, kameraforbedringer, bedre ydelse og batteritid, som man kunne forvente. Det forventes at Huawei P40 og P40 Pro kommer med chipsettet fra Huaweis Mate 30 Pro, Kirin 990, der blandt andet er udstyret med 5G-modem, hvor efterårets Mate 40-serie får helt nyt Kirin 1020-chipset.

Huawei P30 Pro
Huaweis P30 Pro kom med Googles apps, men det gør P40-serien desværre ikke. Foto: Mobilsiden.dk

Kommer Huawei P40-serien til Danmark?

Huaweis september-lancering, Mate 30 Pro, er endnu ikke officielt landet i Danmark, og det store store spørgsmål er, om P40-serien gør det. Manglen på Googles apps og appbutik er stadig en stor udfordring for Huawei, og det afhænger givetvis af app-udvalget i Huaweis AppGallery-appbutik, når vi nærmer os lanceringen i marts. Kan de danske forbrugere ikke finde de gængse apps i Huaweis appbutik, MobilePay, bank-apps, Coop-appen, DRs apps, Aula, Rejseplanen, TooGoodtoGO, Fartkontrol.nu er nogle eksempler, så bliver det svært at sælge P40-serien i Danmark.

Nye lækkede billeder af Huawei P40 Pro og P40

Helt nye lækkede billeder af Huawei P40 Pro viser nyt kameradesign med hele fem kameralinser. P40 Pro får buet skærm, mens P40 får en klassisk flad.

Huawei P40
Lækket billede af Huawei P40. Foto: 91mobiles.com
Huawei P40 Pro
Lækket billede af Huawei P40 Pro,. Foto: 91mobiles