Intel løfter sløret for deres første 5G-modem

Intel har offentliggjort deres første 5G-moden, XMM 8160. Modemmet bliver tilgængeligt for deres samarbejdspartnere i anden halvdel af 2019.

Intel løfter sløret for deres første 5G-modem

2019 ser ud til at blive året, hvor 5G-netværket så småt begynder at gøre sit indtog. For nyligt har OnePlus annonceret en kommende 5G-telefon, med Qualcomms 5G-modem, som bliver lanceret i starten af næste år.

Læs også: OnePlus første 5G telefon kommer før OnePlus 7

Nu har Intel valgt at fremskynde udviklingen af deres 5G-moden, som har fået navnet XMM 8160. Ifølge Intel selv, så skulle det nye modem være klar til levering i anden halvdel af 2019.

Intel Xmm 8160

Intel påstår at XMM 8160 kan levere en tophastighed på seks Gbps, hvilket er tre gange hurtigere end producentens seneste LTE-modemmer. Afsløringen af det nye modem er rykket frem med mere end seks måneder, men Intel vil som sagt ikke være leveringsdygtige før anden halvdel af 2019. Det betyder, at de første kommercielle produkter ikke kommer i handel før første halvdel af 2020.

Læs også: Telenor og Telias første 5G mobilmast med 1 Gbit/s er klar

I år valgte Apple at skrotte Qualcomms modemmer til fordel for Intels ditto. Det er ikke sikkert om samarbejdet vil fortsætte i 2019, men Apple skulle efter planen droppe Intel inden 2020. Så der kommer højst sandsynligt ingen 5G iPhones med Intels modem. Heldigvis for Intel dominerer de stadig PC-markedet, med chipsets i blandt andet ultrabooks og Windows tablets.