Meta vil integrere Zoom og Microsoft Teams ind i deres VR Workroom

Zoom og Microsoft Teams bliver integreret i Metas VR Workroom, så man kan arbejde tættere sammen i metaverset i for eksempel Office.

Meta vil integrere Zoom og Microsoft Teams ind i deres VR Workroom

At integrere Zoom og Teams ind i deres VR arbejdsrum eller Workroom, er en del af Metas salgsstrategi for at få fat i forretning- og kontorpersonalet, når Meta skal sælge deres Quest Pro.

Mark Zuckerberg viste på Meta Connect den planlagte integration af Zoom og Teams. Ved siden af at vise integrationen, er der også vist andre funktioner. Alt sammen noget der skal være med til at gøre det nye Quest Pro-headset mere interessant.

De nyeste up-dates er det største tegn på, at Meta gerne vil positionere den 1.500 dollar dyre Quest Pro som et brugbart værktøj for virksomheder.

Zoom og Teams i VR-miljø

Den nye integration af Zoom og Teams vil ifølge Meta gøre det nemmere for folk selv at vælge, hvordan de vil deltage, uanset om de har de nødvendige VR-enheder.

Meta forventer, at det vil være muligt allerede fra starten af 2023 at integrere Zoom og Microsoft Teams i headsettet. Det forventes, at integrationen vil gøre det muligt for deltagerne at deltage i såkaldte immersive møder.

Det er et lidt flyvsk begreb, men dækker groft sagt over, at man skal kunne deltage i en onlinemøde og få samme oplevelse som når man mødes i virkeligheden. Samtidig kan man så benytte de digitale muligheder, der er indbygget i VR-universet, til at berige mødet på en måde, som man ikke kan med fysiske møder.

Det er endnu ikke blevet afsløret, hvornår Teams vil blive tilgængelig, men den nye mulighed er en del af et bredere samarbejde med Microsoft.

Se også: Hvad kan Meta Quest Pro?

Brug Word, Excel, PowerPoint og Outlook med Quest Pro

Microsoft CEO Satya Nadella deltog på Meta Connect-konferencen og fortalte, at Microsoft arbejder på, at Windows 365 bliver en del af Quest Pro og Quest 2.

Dermed vil man kunne se og interagere med dokumenter i Word, Excel, PowerPoint og Outlook med headsettet på hovedet.

Metas nye og forbedrede Avatars vil også blive tilgængelig i Teams.

Se også: Sammenlign priser på bredbånd

Forbedrede arbejdsrum og magic rooms

Meta viste også forbedringer til de eksisterende arbejdsrum, som for eksempel muligheden for at sætte sedler op på VR-whiteboards og sammen at se på 3D modeller. Det vil også blive muligt at dele sig i mindre grupper, hvis der for eksempel er et større møde.

En medarbejder vil også kunne arbejde fra tre forskellige skærme og deltage i op til fire forskellige møder.

Zuckerberg fortalte også om såkaldte ”magic rooms”, der vil tillade folk at arbejde sammen under forskellige forudsætninger og ikke kun i et VR-arbejdsrum. Det betyder i praksis, at det er muligt at have folk, der arbejder remote, til at deltage med andre der alle er i samme rum.

Muligheden er stadig på testbasis, men forventer at blive præsenteret engang i 2023.

Se også: Billig erhvervstelefoni

Quest for Business

Det er også planlagt, at der i 2023 vil blive lanceret et nyt ”Quest for Business” medlemskab, som gør det nemmere for brugere at kontrollere og sikre at sikkerheden er lige så høj, som når det gælder bærbare og telefoner.

Der vil også være mulighed for support.