Mindre fald i smartphone-salget, mens Xiaomi stormer frem

Ifølge nye tal blev der solgt 5,7 procent færre smartphones i tredje kvartal i forhold til Q3 året før. Faldet er dog mindre end for årets øvrige kvartaler.

Mindre fald i smartphone-salget, mens Xiaomi stormer frem

Gartners nye rapport for årets tredje kvartal viser, at det globale salg af smartphones faldt med 5,7 procent til 366 millioner enheder, sammenlignet med samme periode sidste år.

Selvom det ikke lyder til at være særlig positivt, så er det dog en klar forbedring i forhold til hver af årets foregående kvartaler, der har haft en tilbagegang på 20 procent.

Læs også: Nyheder om mobilteknologi & telebranchen

Samsung sidder fortsat tungt på tronen med 80,8 millioner solgte enheder og en markedsandel på 22 procent, mens Huawei kom ind som nummer 2 på listen.

Xiaomi har haft en utrolig flot udvikling i salget med en stigning på 34,9 procent. Dermed placerer de sig på tredjepladsen og overhaler selveste Apple, der har lagt sig på fjerdepladsen.

Gartner
Smartphonesalget, tredje kvartal 2020. Tal fra Gartner.

Læs også: Xiaomi lancerer Mi 10 Ultra med vildt kamera og lynhurtig opladning

Huawei taber igen markedsandele

Selvom det generelt er positivt for branchen, så er der også nogle ridser i lakken. En af de virksomheder der i særdeleshed har haft et dårligt kvartal er – ikke overraskende – Huawei. Grunden til det dårlige salg er selvfølgelig handelskrigen mellem USA og Kina samt udfasningen i Storbritannien på grund af beskyldningerne om, at Kina anvender deres udstyr til spionage.

Den kinesiske tech-gigant har solgt 51,8 millioner enheder og dermed haft en tilbagegang på mere end 21 procent. Dog sætter de sig stadig på andenpladsen – denne gang med en markedsandel på 14,1 procent, men der skal nok ikke ske meget mere modgang, før Xiaomi og Apple overhaler dem.

Læs også: Tests af mobiltelefoner fra Samsung og Apple

Mere til sagen

Siden redaktionen publicerede artiklen er der kommet nyt i sagen. Daniel Søgaard Hald har bragt sagen videre. 26/11/2020 fortsatte vi fortællingen med artiklen; Huaweis smartphone salg går i stå i årets tredje kvartal – Næste artikel om temaet finder du her. Redaktionen fastholder fokus. De sidste nyheder ser du her.