Nu kan Google Nest Hub fornemme din tilstedeværelse

En ny opdatering til Google Nest Hub tilføjer ultrasonic sensing, der gør det muligt for enheden at fornemme, når en person er tæt på den.

Nu kan Google Nest Hub fornemme din tilstedeværelse

Den lille Google Nest Hub, der er den eneste model der officielt er lanceret i Danmark, og den store modtager nu en ny opdatering, der tilføjer ultralydsregistrering. Nest Hub er ikke udstyret med et frontkamera, men vil nu kunne udsende højfrekvens lyde, som kan fornemme om personer er tæt på den.

Efter opdateringen er installeret vil Nest Hub automatisk lyse op, når man nærmer sig den, og vise vejr og enhedens touch-knapper. Går man længere væk, så forstørrer Nest Hub automatisk skriftstørrelsen, så det stadig er muligt at læse indholdet på skærmen. Opdateringen giver også den Nest Hub mulighed for at vise proaktive notifikationer, men uden personligt indhold, som den større Nest Hub Max kan. Det skyldes manglen på et frontkamera, som Nest Hub kan genkende personer med.

Test: Google Nest Hub – Mere end bare en billedramme

Google Nest Hub
Fremover viser Nest Hub automatisk vejret og anden information, når du nærmer dig enheden. Foto: Mobilsiden

Hjemmesiden Engadget har fået bekræftet af Google, at frekvenserne ikke burde forstyrre kæledyrs følsomme hørelse. Nest Hub vil kunne registrere personer op til fem meter væk.

Der står dog ikke noget om hvilke lande funktionaliten rulles ud til, men Google skriver at udrulningen er startet. Måske nogle af jer har opdaget ultralydsregistreringen allerede?