OpenAI vil udfordre Google med sin egen ChatGPT-søgemaskine

OpenAI vil byde Google op til dans på søgegigantens egen banehalvdel. Det sker efter sigende med introduktionen af en ChatGPT-baseret søgemaskine, der skal konkurrere med Google.

OpenAI vil udfordre Google med sin egen ChatGPT-søgemaskine

Midt i den store AI-krig mellem Googles AI-chatbot Gemini og OpenAI’s AI-chatbot ChatGPT er der dukket rygter op, der går på, at OpenAI løfter sløret for en ny ChatGPT-baseret søgemaskine torsdag den 9. maj. En sådan søgemaskine vil være en direkte konkurrent til Googles dominerende søgemaskine.

For nylig har OpenAI oprettet et nyt domæne, search.chatgpt.com. En bruger på Reddit har også opdaget SSL-certificeringer af domænet. Pete, der er vært på den populære AI-podcast The Neuron, offentliggjorde 2. maj et opslag på X, hvor han skriver “Search (dot) ChatGPT (dot) com” efterfulgt af “9. maj”. Det kunne indikere, at der er noget om snakken, og at en ChatGPT-drevet søgemaskine er på trapperne.

Besøger man det nye underdomæne, ser man kun teksten “Not found.” Det står dog klart, at siden eksisterer, og at den ikke melder om en normal fejl 404 eller domænefejl, som når man besøger et hvilket som helst andet underdomæne, der måtte være ugyldigt.

Se også: OpenAI og Meta på vej med AI, der kan ræsonnere

Kan minde om Google Search Generative Experience

Indtil videre har vi ikke flere detaljer end disse, men det giver mening, at OpenAI skulle være interesserede i at lancere en søgemaskine. Det er frem til nu ikke lykkedes Microsoft, der er en af OpenAI’s største investorer, for alvor at udfordre Googles dominans inden for området søgemaskiner med sin egen søgemaskine Bing.

For et par måneder siden rapporterede The Information, at OpenAI har udviklet et produkt til websøgning delvist baseret på Bing. Det vil altså med al sandsynlighed være dette arbejde, vi snart ser resultatet af.

Denne seneste udvikling kan tyde på, at dette produkt kan være tæt på en lancering. Ud fra det, som vi indtil videre har hørt, skal denne nye ChatGPT-baserede søgemaskine kunne give AI-baserede sammenfatninger og hurtige resultater – meget i stil med Googles Search Generative Experience, som dog endnu ikke er tilgængelig i Danmark.

Øget konkurrence er til gavn for alle

Der er ikke lang tid til 9. maj, så vi får snart at se, hvad OpenAI har af planer. I hvert fald kan Google se frem til større konkurrence på egen hjemmebane end i mange, mange år. Med EU, der også har tvunget techgiganterne til at gøre det nemmere for brugere i EU at vælge ny standardsøgemaskine i Chrome og Safari, der er standardbrowsere i henholdsvis Android-telefoner og iPhones.

Aktuelt har Google en markedsandel på søgemaskiner på omkring 91 procent, viser tal fra Statcounter. Der er med andre ord al mulig grund til at hylde enhver konkurrence, som Google måtte opleve på området, idet øget konkurrence på markedet giver bedre tjenester til forbrugerne. Med mindre dominans på området er vi alle samtidig mindre afhængig af én spiller – Google – på markedet.

Se også: Nyheder om Google, SEO og online markedsføring