Samsung gør store fremskridt inden for solid-state-batterier

Samsung skulle have fået et afgørende gennembrud inden for produktionen af solid-state-batterier og satser på produktion til smarte enheder og elbiler.

Samsung gør store fremskridt inden for solid-state-batterier

Samsungs batteridivision arbejder, som de fleste andre store teknologivirksomheder i disse dage, utrætteligt på en ny solid-state batteriteknologi.

Ifølge personer med kendskab til sagen har Samsung gjort store fremskridt på det seneste. For nylig bekræftede Xiaomi også, at man arbejder på solid-state batteriteknologi, og at man gør fremskridt, men QuantumScape er måske den mest lovende producent. Den arbejder allerede sammen med udvalgte bilproducenter og har forsynet sine partnere med prototyper til at teste med.

Se også: Hvor længe holder batteriet i en elbil?

Solid-state-batterier til smarte enheder 

Samsung har arbejdet på en prototype af et såkaldt oxidbaseret faststofbatteri i over et årti nu og har angiveligt for nylig gjort et gennembrud. Men det interessante er, at to separate afdelinger vil forsøge at inkorporere den nye teknologi i egentlige produkter.

Samsungs Electro-Mechanics-afdeling vil forsøge at levere solid-state-batterier, der er skræddersyet til smarte og mobile enheder.

Samsung SDI vil på den anden side fokusere på at udvikle et solid state-batteri med sulfidelektrolytter til elbiler.

Se også: Telefoner med lang batterilevetid

Mere kapacitet og længere holdbarhed

Solid state-batterier forbedrer energitætheden, hvilket gør det muligt at få større kapacitet inden for samme volumen, men de er også gavnlige for batteriets langtidsholdbarhed.

Solid-state-batterier anses nemlig for at være mere holdbare end traditionelle lithium-ion-batterier på grund af deres sammensætning. I modsætning til traditionelle batterier, som anvender en flydende elektrolyt, anvender solid-state-batterier en fast elektrolyt.

Denne faste elektrolyt er typisk fremstillet af et keramisk materiale, som er mere stabilt og mindre tilbøjeligt til at blive nedbrudt over tid.

Batterierne kan samtidig konstrueres til at have en højere energitæthed. Det betyder, at de kan lagre mere energi på mindre plads, hvilket mindsker batteriets slitage med tiden.