Samsung vil lave PC’ere, der kan rulles sammen

Samsung vil i samarbejde med Intel lave bærbare PC'ere, der kan rulles sammen som en roulade. En demonstration fandt sted på Intels Innovation 2022.

Samsung vil lave PC’ere, der kan rulles sammen

Samsung Display og Intel arbejder på “rulbar” PC. Under Intels Innovation-keynote i dag kom Samsung Displays administrerende direktør på scenen for at vise en prototype af en PC, der kan rulles ud og forvandle fra en 13 tommer tablet til en 17 tommer PC.

Læs også: Samsung forventer at sælge ti millioner foldbare mobiler i 2022

Et helt nyt PC-koncept

Det lyder måske ret vildt, men det er åbenbart på vej til at blive en realitet. Vi har allerede de foldbare skærme, som Samsung anvender i sine foldbare telefoner, herunder Z Fold og Z Flip serierne. De folder et enkelt sted, hvilket giver den unikke muligheder. Men hvorfor ikke rulle skærmen sammen som en papirrulle (eller en roulade, som jeg hermed har døbt teknologien)? Det mener Samsung og Intel er en rigtig god idé.

På scenen fremviste JS Choi en koncept-computer, der kan rulles ud og sammen:

“Vi annoncerer verdens første 17-tommer rulbare skærm til PC’er”, sagde Choi. “Denne enhed vil tilfredsstille forskellige behov for en større skærm og også portabilitet.”

Se også: Laveste priser på foldbare telefoner

Bliver den en realitet?

Intel har eksperimenteret med nye pc-formfaktorer i årevis og forberedte sig oprindeligt på en fremtid med to skærme og foldbare enheder, før Microsoft droppede sine planer om Windows 10X på foldbare enheder. Disse typer af nye formfaktorer har desperat brug for software og apps til at få dem til at give mening, og det er endnu ikke klart, hvordan Intel vil gøre glidende pc’er til en realitet.

Den prototypeenhed, som Samsung Display og Intel har vist frem i dag, forvandler i princippet en 13-tommer tablet til en 17-tommer PC ved hjælp af en fleksibel skærm og en glidemekanisme. Intel var hurtig til at demonstrere sin nye Unison-software på denne skærm, som har til formål at forbinde Intel-drevne computere med smartphones – herunder iPhones.

Selve den glidende pc er kun et koncept indtil videre, og der er intet nyt fra Intel eller Samsung Display om, hvornår det bliver en realitet.