Snapdragon Satellite giver satellitopkald til alle telefoner

Satellitkommunikation fylder en del på MWC 2023 i Barcelona og Qualcomm oplyser, at deres nyeste processor understøtter satellitkommunikation i mange telefoner.

Snapdragon Satellite giver satellitopkald til alle telefoner

Qualcomm har netop annonceret, at Snapdragon Satellite er på vej til nye Android-enheder fra flere producenter, samt til flere Snapdragon-chips i fremtiden.

Snapdragon Satellite blev præsenteret ved CES med support af Snapdragon 8 Gen 2, men der blev ikke nævnt noget om tidsperspektivet- – det er der nu blevet i forbindelse med MWC 2023-messen, der afholdes i Barcelona i disse dage og hvor mobilsiden.dk naturligvis var med.

Se også: Bedste mobilnetværk i Danmark

Satellitkommunikation i mange telefoner

Med denne nye annoncering, der er kommet i forbindelse med MWC 2023 i Barcelona er vi et skridt tættere på at få funktionen ud til kunderne, og bekræftede enheder på trapperne.

Ifølge Qualcomm er Snapdragon Satellite med i kommende telefoner fra Motorola, Nothing, Oppo og Xiaomi. OnePlus er formentlig også med på listen, da de hører under Oppo.

Se også: Moderne telekommunikation

Tovejskommunikation, alarmberedskab og sms

Qualcomms teknologi benytter Iridium satellitkonstellationen og understøtter tovejs-kommunikation med alarmberedskab, SMS’er med mere.

Derudover er Qualcomms satellitteknologi med i alle kommende 5G Modem-RF systemer og Snapdragon Mobile Platform. Ifølge Qualcomm gælder det alle Snapdragon-chips fra 4 til 8. Det lader altså til at være nogenlunde det samme som MediaTek tilbyder, som også fungerer med billigere modeller.

Qualcomm meddeler også, at de i fremtiden vil implementere teknologien i bilindustrien, IoT og computeapplikationer.

“Ud over smartphones er Snapdragon Satellite indstillet til at udvide til andre enhedskategorier inden for compute, automotive og IoT-segmenter. Efterhånden, som økosystemet vokser, vil OEM’er og app-udviklere kunne differentiere sig og tilbyde unikke brandede tjenester, der udnytter satellitforbindelse. Snapdragon Satellite er planlagt til at understøtte 5G Non-Terrestrial Networks (NTN), når NTN-satellit infrastruktur og konstellationer bliver tilgængelige”, lyder det fra Qualcomm.