Snart kan du se fartkontroller og bilulykker i Google Maps

Google tester lige nu nye funktioner i appen Google Maps, hvor man kan se hastighedsgrænser og rapportere om fartkontroller og uheld.

Snart kan du se fartkontroller og bilulykker i Google Maps

Google tester lige ny flere nye funktioner, som for mange måske kan overflødiggøre brugen af fartkontroller som Saphe, oonoo og BEAM. I Brasilien, Argentina og Australien er it-giganten nemlig begyndt at teste en række nye funktioner i Android-udgaven af Google Maps, som gør appen endnu mere brugbar under bilkørsel.

Læs også: Ny Udforsk-funktion ruller ud til Google Maps

En e-mail, som Google har udsendt til en række betatestere af appen, viser de nye features frem. Den største nyhed er trafikalarm-lignende funktioner, hvor man på kortet i appen har mulighed for at tilføje en indberetning til Google Maps. Du kan fortælle om et uheld, et ATK-kamera eller en fartkontrol – altså mere eller mindre det samme, som du i dag kan med de små trafikalarmer.

På kortet vil det også være muligt at se de fartkontroller og uheld, der er blevet rapporteret af andre brugere. Konceptet ser ud til nogenlunde at være det samme, hvor du kun advares om de forskellige ting, så længe der er nogle, der rapporterer dem. Rapporteres de ikke længere, må det betyde, at der ikke længere er et uheld eller en fartkontrol, og derfor forsvinder det automatisk fra kortet.

Google Maps
Foto: Reddit.com (Braedach)

Billedet fra Googles e-mail viser også en anden feature: hastighedsgrænser. Ligesom i apps som HERE WeGo og Waze vises en lille rød/hvid færdselstavle med den hastighedsgrænse, der gælder på den vej, du kører på.

Google har allerede informationer om, hvor hurtigt man må køre på vejene, hvilket bruges til at udregne, hvor langt tid det tager at køre fra a til b, men det har endnu ikke været muligt at få vist hastighedsgrænsen på Google Maps i Danmark. Funktionen har dog tidligere været testet i få områder, men nu ser det altså ud til, at Google er klar til at teste den i hele Brasilien, Argentina og Australien sammen med muligheden for at rapportere om uheld og fartkontroller.

Læs også: Saphe eller ooono: Hvilken er bedst? [DUEL]

Det er endnu uvist, hvornår Google enten udvider testen med flere lande eller lancerer de nye features for alle.