Snart virker iPhone og iPad apps på Macbook-computere

Apple skifter Intel-chippen i deres MacBooks ud med deres egenudviklede M1-chip. Det giver mange fordele, blandt andet bliver det muligt at bruge apps til iPhone og iPad direkte på Apples computere.

Snart virker iPhone og iPad apps på Macbook-computere

Ved Apples ‘One More Thing’ –begivenhed tirsdag introducerede virksomheden deres nye M1-chip, som vi i fremtiden vil finde i hele Apples portefølje af MacBook-, Mac- og iMac-computere. M1-chippen skal levere en bedre ydelse og samtidig forbedre de bærbare computeres batteritid. Men der er også noget helt andet, der gør det interessant.

Læs også: Apple lancerer MacBooks 2020 med vild batteritid

iPhone og iPad apps på computeren

Apples Senior Vice President, Deirdre O’Brien, var nemlig på scenen for at annoncere, at man fremover vil kunne bruge ens foretrukne iPhone- og iPad-apps direkte på Mac – noget der vil give flere spil, mere indhold og flere apps, og sikre at Mac-brugerne får adgang til den største samling af apps nogensinde.

Det er selvfølgelig op til app-udviklere at optimere deres iPhone og iPad til de nye M1-drevne MacBooks, og senere hen kommer flere computere med den nye chip. Men formålet er, at man for eksempel vil kunne bruge iOS YouTube-appen på MacBook eller Photoshop til iOS, Instagram og mange andre mobile apps og spil.

De meldte ikke ud, om alle iPad- og iPhone-apps vil være tilgængelige med det samme på de nye MacBooks – det er blandt andet de nye MacBook Air og MacBook Pro, der allerede er til salg nu. Siden 2005 har Apple benyttes sig af chips fra Intel, som de nu siger farvel til.

Den nye M1-chip er baseret på Apple A14 Bionic, som vi iPhone 12-serien og nyeste iPad Air. Den nye chip samler CPU, RAM, DRAM, GPU, cache og en neural engine i et. Det betyder også, at man ikke længere kan udvides RAM-lagerpladsen.

Både MacBook Air 2020 og MacBook Pro 2020 kommer med MacOS Big Sur, som er optimeret til den nye chip – og dermed iOS og iPadOS apps.

Læs også: Apple sælger wearables, Mac-computere og tjenester som aldrig før