Spotify vil konkurrere med YouTube – lancerer musikvideoer

Spotify lancerer nu en funktion, der viser kunstneres musikvideoer i fuld længde. Funktionen er kun tilgængelig for Premium-abonnenter og kun i udvalgte lande.

Spotify vil konkurrere med YouTube – lancerer musikvideoer

Den svenske streaminggigant Spotify er i øjeblikket ramt af negativ omtale, fordi tjenesten beskyldes for ikke at betale kunsterne godt nok.

Men midt i denne diskussion er Spotify på vej med en funktion, som måske kan sætte en dæmper på kritikken. Spotify vil nemlig introducere musikvideoer, som skal være med til at øge promoveringen af kunsterne.

Læs også: Din iPhone kan blive plastret til med annoncer

Musikvideoer i fuld længde i Spotify

Spotify starter et nyt kapitel og udruller musikvideoer i fuld længde i en begrænset betalancering for Premium-abonnenter og vover sig ind på en arena, som YouTube har domineret i næsten to årtier.

Musikvideoer vil være tilgængelige for Premium-brugere i Storbritannien, Tyskland, Italien, Holland, Polen, Sverige, Brasilien, Colombia, Filippinerne, Indonesien og Kenya i beta, oplyser Spotify.

Spotify har i dag mere end 602 millioner brugere og har et mål om at nå 1 milliard brugere inden 2030. Spotify møder dog hård konkurrence fra både Apple Music og Alphabet, som har både YouTube og YouTube Music. Førstnævnte giver brugerne mulighed for at se musikvideoer gratis.

Spotifys nye musikvideofunktion omfatter et “begrænset katalog af musikvideoer, herunder hits fra globale kunstnere som Ed Sheeran … eller lokale favoritter som Aluna,” hedder det.

I marts sidste år introducerede Spotify en ny fane med “Clips”, som er vertikale videoer på under 30 sekunder, som uploades direkte til Spotify af kunstnere.

En blandet fornøjelse for Spotify

I et forsøg på at tiltrække flere brugere har Spotify også udvidet sine tilbud til at omfatte podcasts og lydbøger.

I februar forventede Spotify, at antallet af Premium-abonnenter ville nå op på 239 millioner i indeværende kvartal, hvilket var over forventningerne på 238,3 millioner.

Alt imens Spotify udruller denne nye musikvideofunktion, går der i øjeblikket også historier om, hvordan Spotify forringer vilkårene for artisterne. Vi venter desuden stadig på et Spotify HiFi-abonnement, som har været utrolig længe undervejs.

Læs også: Ny fyringsrunde hos Meta – fyrer 50 fra Messenger-teamet