Ny fyringsrunde hos Meta – fyrer 50 fra Messenger-teamet

Den ene fyringsrunde efter den anden rammer techindustrien i 2024. Nu annoncerer Meta endnu en fyringsrunde, der denne gang rammer Messenger-teamet.

Ny fyringsrunde hos Meta – fyrer 50 fra Messenger-teamet

Fyringsrunderne inden for techindustrien ser ud til at fortsætte. Det er stadig stramme tider for industrien, og det betyder flere fyringer.

Hos Meta er det måske mere forventet, idet selskabet har udråbt dette år til at være ”et år med effektivitet”. Det kan betyde, at selskabet har tænkt sig at fortsætte med omstruktureringer, hvilket også kan medføre ændringer i arbejdsbesætningen.

Som en konsekvens af det har Meta endnu engang annonceret en fyringsrunde, og denne gang rammer det medarbejdere i Facebooks Messenger-team. Omstruktureringen har også ramt et antal ansatte hos Instagram.

Læs også: Meta anklages for at bryde EU’s GDPR-regler

50 stillinger i Messenger-teamet forsvinder

Ifølge Business Insider har Meta besluttet, at der skal skæres 50 stillinger i Facebook Messenger-teamet. Meta har ikke ønsket at kommentere situationen andet end at henvise til sin udmelding om det såkaldte “effektivitetsår”. Dette år med fokus på effektivitet har skabt et kulturskift hos Meta, hvor en urostemning har bredt sig blandt de ansatte midt i alle omstruktureringer af organisationen og den ene fyringsrunde efter den anden.

Tidligere sidste uge skabte Meta endnu en gang overskrifter, og det heller ikke denne gang på den positive måde. Selskabets tjenester, inklusive Facebook, Instagram og Threads, var nede i næsten halvanden time. WhatsApp blev dog ikke ramt af problemerne. Elon Musk, der ejer Threads-konkurrenten X, kritiserede Meta for situationen.

Læs også: Tidligere Google-ingeniør sigtet for at dele AI-hemmeligheder med Kina

Techindustrien har det stadig svært

Ifølge hjemmesiden layoffs.fyi, der holder øje med nedskæringer i techbranchen, er hele 50.000 medarbejdere inden for tech blevet fyret i 2024. Det svarer til 20 procent af det samlede antal fyringer sidste år.

Det er en bekymrende tendens, der viser en vedvarende stigning i nedskæringer i stillingerne inden for sektoren. Det giver helt klart grund til uro omkring sikkerheden i ansættelserne inden for techindustrien – i hvert fald hos de store techgiganter.

Læs også: EU vil undersøge Big Tech for ikke at overholde nye EU-regler