Ukrainerne sporer russiske tropper med Apples “Find”-app

Apples Find-app til sporing af mistede ting er ganske smart - også når der skal spores russiske tropper, der har taget Apple-enheder i krigsbytte.

Ukrainerne sporer russiske tropper med Apples “Find”-app

Ukrainerne har brugt Apples Find-sporingsteknologi til enheder til at følge russiske troppebevægelser. Efter at russiske soldater stjal Apple-udstyr under invasionen, kan de ukrainske ejere af enhederne se og rapportere om, hvor tropperne, der bærer de stjålne produkter, er på vej hen i realtid – herunder et nyligt tilbagetog ind i Hviderusland.

Se også: Elon Musk: Svært for Rusland og Kina at sabotere Starlink

Tager krigsbytte med sig

Midt i blodbadet under en invasion tager tropperne, ud over de forfærdelige skader, forflytninger og tab af menneskeliv, ofte krigsbyttet med sig. Sådanne tyverier omfatter naturligvis eftertragtede Apple-produkter.

Og det er det, der gør det så nemt for ukrainerne at se, hvor deres Apple-enheder er på vej hen. Og da enheden normalt er på den soldat, der har taget den, kan ukrainerne også se, hvor de russiske tropper tager hen.

“Ukrainerne lokaliserer deres enheder på Homiel-regionens område i Hviderusland, hvor en del af den russiske hær har trukket sig tilbage”, lød et tweet fra Franak Viačorka, seniorrådgiver for Sviatlana Tsikhanouskaya, demokratisk oppositionsleder i Hviderusland.

Apple Find
Apples Find-app er smart, når man skal finde mistede ting – eller russiske tropper.

Læs også: Brugen af VPN-apps eksploderer i Rusland

Folk imponeret over brug af teknik i krig

Og svarene på dette tweet viste, hvor imponeret folk er over den teknisk dygtige brug af funktionaliteten i krigstid.

“Det minder mig om dengang folk opdagede hemmelige oversøiske militærbaser ved at se på de offentlige data fra folks Fitbits. Man kunne som regel også se, hvor hegnslinjerne og portstolperne var, bare ud fra sporingsdataene”, skrev en person.

En anden kommentator kaldte den allestedsnærværende sporingsteknologi og rapporteringen på de sociale medier midt i den kaotiske konflikt for “et trip”.

Se også: Nyheder om hardcore hardware