Elon Musk: Svært for Rusland og Kina at sabotere Starlink

Det vil være tæt på umuligt at skyde Starlink satelitter ned med antisatellitmissiler. Prøver Rusland på det, er Musk klar til at sende nye op.

Elon Musk: Svært for Rusland og Kina at sabotere Starlink

SpaceX-direktøren Elon Musk fremstod upåvirket, da han af Business Insider blev spurgt ind til mulighederne for at Kina eller Rusland kan sabotere det Starlink satellitsystem, han har sendt til Ukraine for at hjælpe landets forsvar med at undgå russiske invasionstropper.

Under et interview til Business Insider blev Musk spurgt om, hvorvidt Starlink kan trues, hvis de russiske eller kinesiske tropper bestemte sig for at gå efter satellitterne. Musk svarede, at Ruslands demonstration af antisatellitmissiler i november var Moskvas forsøg på at sende en besked til verden inden invasionen af Ukraine.

Se også: Starlink-satellitterne indtager stjernehimlen

En næsten umulig opgave

Men efter hans bedste overbevisning bliver det svært at ødelægge Starlink, der består af omkring 2.000 satellitter i lavt kredsløb om jorden:

“Hvis du forsøger at fjerne Starlink, er det ikke let, da der er 2.000 satellitter. Det betyder en masse antisatellitmissiler.”

“Jeg håber ikke, at vi behøver at sætte det på prøve, men jeg tror, at vi kan opsende satellitter hurtigere, end de kan opsende antisatellitmissiler,” sluttede Musk.

Starlink-systemet giver højhastighedsbredbånd ved at forbinde brugernes terminaler på jorden. Ukraine oplevede ifølge internetmonitoren NetBlocks perioder uden internet i takt med at de russiske tropper trængte ind i landet fra nord, syd og øst.

Terminalerne kan være oplagte mål

Musk leverede Starlink-stationer til Ukraine, efter at den ukrainske vicepremiereminister Mykhailo Fedorov havde bedt Musk om hjælp.

Tidligere på måneden advarede Musk ukrainerne om, at Rusland formentlig ville gå efter Starlink, og at man skulle være varsom med at bruge systemet. Her gav han nogle tips til, hvordan de bedst kunne skjule systemet for fjenderne.

Se også: Tesla bruger Starlinks parabolantenner til internet ved Superchargers