USA tillader godkendte selskaber af sælge til Huawei

En lempelse fra den USAs regering tillader godkendte virksomheder, igen at kunne sælge komponenter til Huawei.

USA tillader godkendte selskaber af sælge til Huawei

Ritzau skriver i dag, at den amerikanske regerings har lempet restriktioner mod amerikanske virksomheder handel med kinesiske Huawei. Fremover vil godkendte amerikanske virksomheder igen kunne sælge til Huawei.

Læs også: Amerikanske embedsmænd påstår, at Huawei har skjult adgang til mobilnetværk

Tirsdag sagde USA’s handelsminister, Wilbur Ross, at regeringen vil udskrive licenser til selskaber, der sælger til Huawei, under særlige betingelser.

“For at indføre præsidentens direktiv fra G20-mødet for to uger siden, vil USA’s handelsministerium udskrive licenser, der hvor der ikke udgøres en fare for den amerikanske nationalsikkerhed”

sagde Wilbur Ross tirsdag ifølge Financial Times.

Læs også: Huawei afventer officiel tilladelse til at fortsætte brugen af Android

Fremover vil forbuddet mod salg til den Huawei kun gælde produkter, der relaterer sig til nationalsikkerheden. Hvilket produkter der specifikt er tale om vides ikke. Amerikanske virksomheder, der ønsker at handle med Huawei, skal godkendes af handelsministeriet. Huawei vil dog stadig være på den amerikanske regerings “Entity List”

Fremover vil forbuddet mod salg til den kinesiske teleudstyrsgigant kun gælde produkter, der relaterer sig til nationalsikkerheden.

Det ser bedre og bedre ud for Huawei og mon ikke det hele løser sig. Vi følger selvfølgelig sagen.

Lækket: Måske vil Huawei Mate 30 Pro se sådan ud