Windows Subsystem til Android gør det lettere at få adgang til lokale filer

Windows Subsystem til Android er blevet opdateret, så det er lettere at få adgang til lokale filer - det fungerer på samme måde som at dele Windows-mapper via lokale netværk.

Windows Subsystem til Android gør det lettere at få adgang til lokale filer

Microsoft byggede Windows 11 med integreret support af Windows Subsystem til Android (WSA), så man også kan bruge Android på computere.

Der er endnu ikke tale om en helt finpoleret oplevelse, men Microsoft forbedrer den hele tiden.

Se også: Mobiltelefoner til erhverv

Smartere og lettere fildeling med Android på Windows 11

Den seneste forbedring gør det muligt for Android-apps på WSA at læse Windows 11-filer ved hjælp af mappedeling, præcis som vi har set det på nogle Android-emulatorer som BlueStacks.

De fleste forbedringer til WSA er baseret på feedback fra brugercommunityet. Mange har ønsket en form for fildeling, så Microsoft lagde for nylig et indlæg på WSA GitHub, hvor de annoncerede fildeling fra og med build 2305 af WSA.

Når funktionen er slået til i indstillingerne i WSA, bliver din brugerprofilmappe i Windows C:\Users\navn også tilgængelig i filvælgeren i WSA som /sdcard/Windows.

Denne måde at dele mapper på giver WSA adgang til bibliotek som Billeder, Dokumenter og Hentede Filer. Delte bibliotek kan nås via Windows-programmer samt via Android-apps. Supersmart hvis man skal redigere mediefiler gemt i WSA.

Se også: Billig mobilabonnement til virksomheder

Giver også sikkerhedsfordele

Det giver også mange sikkerhedsfordele at have et delt bibliotek på denne måde i stedet for at give WSA ubegrænset adgang til Windows’ bibliotek på rodniveau.

For eksempel er Windows systemfiler, potentiel malware på USB-sticks, eksekverbare filer og gemte filer i et delt bibliotek ikke tilgængelige for WSA. Selv når man går ind i et delt bibliotek skal Android-apps bede om tilladelse til at håndtere filerne via et pop up-vindue.

Vil man ikke give WSA fuld adgang selv til den delte brugerfolder, giver WSA mulighed for at tilbagekalde adgang til det delte bibliotek på app-basis i indstillingerne i WSA. Selv når fildeling er slået fra, kan man dele specifikke filer med Android-apps ved at trække og slippe dem fra en Windows-mappe og ind i den åbne Android-app.

Filer kan også kopieres og klistres ind på samme måde, fordi WSA giver Windows clipboardet løv til at klistre filer ind i Android-apps.

Se også: Billig mobilt bredbånd til virksomheder

Fildeling tilgængelig for alle

Fildeling bliver tilgængelig for WSA-previewmedlemmer som standard. Almindelige brugere skal slå den til i indstillingerne for WSA, men det er dejligt, at alle får mulighed for at bruge fildelingen.

Forhåbentligt vælger Microsoft en lignende løsning for WSA geografiske udrulning, der indtil videre har været ret begrænset.