Xiaomi er verdens næststørste producent af smartphones i Q2 2021

Xiaomi har oplevet en ekstrem vækst og har nu indtaget pladsen som verdens andenstørste smartphoneproducent, foran Apple.

Xiaomi er verdens næststørste producent af smartphones i Q2 2021

Det har bestemt ikke været let at være Huawei de seneste år, men selskabets svære tid har været en fordel for alle de andre kinesiske producenter, undtagen Honor. Den producent, der er løbet med den største del af kagen, er Xiaomi, og det har vi netop fået bekræftet endnu en gang.

Ifølge Canalys klatrede Xiaomi op som nummer to på listen over verdens største producenter af smartphones i andet kvartal af 2021, når man ser på det globale salg. Samsung ligger stadig nummer et med 19 procent af markedet, men er ikke langt foran Xiaomi, der kan prale af 17 procent af markedet.

Læs også: Xiaomis vilde 200W-opladning bliver måske virkelighed

Xiaomi oplever stor stigning i salget

I Sydamerika steg Xiaomis salg mere end 300 procent, i Afrika mere end 150 procent, og i Vesteuropa 50 procent. Med det sagt er gennemsnitsprisen for en Xiaomi-telefon stadig 40 procent mindre end Samsungs og 75 procent mindre end Apples. Selskabet har for nylig lanceret telefoner i den dyrere klasse, så de håber nok på, at det vil ændre sig lidt med tiden.

Canalys mener desuden, at Xiaomi teoretisk burde opleve et bedre salg af deres bedste telefoner som Mi 11 Ultra, men det kan blive en udfordring, i og med at konkurrenterne Oppo og Vivo har samme ambitioner, samtidig med at de to selskaber lader til at have flere penge på marketingkontoen. Derudover laver Xiaomi også store investeringer på elbilområdet.

Fortsætter væksten i et stødt tempo, kan Xiaomi overhale Samsung og med tiden blive den største producent af smartphones i verden. Apple ligger for nuværende på 14 procent af markedet, mens Oppo og Vivo har hver 10 procent af markedet og også har oplevet kraftig vækst den seneste tid. Ingen har dog oplevet en så kraftig vækst som Xiaomis 83 procent i forhold til Q2 2020.

Læs også: Sammenlign priser på Xiaomi-telefoner

Canalys Q2 2021
Xiaomi indtager andenpladsen i årets andet kvartal.

Honor kan blive en konkurrent

Men Honor, som tidligere hørte under Huawei, kan sagtens ende med at blive en seriøs konkurrent. De har netop lanceret en række telefoner, med Googles tjenester, som tegner godt for deres fremtid som smartphoneproducent. Og deres koncept er meget lig Xiaomis. Der er lang vej for Honor endnu, men mon ikke vi en dag ser dem på listen over de største producenter af smartphones?

Se også: De bedste telefoner fra Xiaomi