Kommer det amerikanske præsidentvalg til at påvirke teknologien?

AI kan det ende med at blive en trussel mod det amerikanske præsidentvalg i 2024. Læs med her for at finde ud af hvordan og hvad USA kan gøre.

Kommer det amerikanske præsidentvalg til at påvirke teknologien?

AI er blevet langt mere normaliseret end førhen, men hvor meget betyder det egentlig i den virkelige verden? Det er ikke længe siden, at verden blev introduceret til Chat GPT, som mange syntes var usædvanligt underholdende at få til at svare på spørgsmål.

Flere har endda brugt det som et alternativ til at google ting, som for eksempel hvilke restauranter der er gode at spise på i nærheden.

Men har AI fået for meget magt i verden, og kan det ende med at blive en trussel mod det amerikanske præsidentvalg i 2024? Læs med her for at finde ud af mere, samt hvordan USA garderer sig mod sådan et udfald.

Fake news og andet misinformation

Valgkampen i USA 2020 var dybt præget af falske artikler, der blev lagt ud i et forsøg på at præge valgresultatet, og denne gang er det heller ikke gået helt udramatisk for sig. Borgerne i New Hampshire og New England modtog nemlig opkald, hvori det der lød som selveste Joe Biden, der ansporede dem til ikke at stemme til primærvalget. Desuden blev det også fortalt, at Biden ikke længere ville stille op til primærvalget.

Det blev dog senere bevist, at opkaldet var resultatet af AI – et robocall – der var designet til at forsøge at påvirke vælgernes stemmeafgivelse. Det er umiddelbart ikke til at vide, hvor misinformationen stammede fra, selvom eksperter mener, at det peger i to retninger: Rusland eller en amerikansk republikaner.

Desuden er det svært at sige, hvor mange mennesker der rent faktisk blev påvirket af disse opkald, men faktum er, at Trump vandt primærvalget i New Hampshire. Det er en meget interessant problemstilling, og hvis man selv går op i, hvordan disse AI-dannede angreb muligvis kommer til at påvirke valgresultatet, kan man for eksempel kigge på disse Amerikansk valg odds og tjekke om der er noget man vil satse på.

Benytter amerikanske politikere sig selv af AI?

Tilbage i 2020, hvor der sidst var valg i USA, fandt man ud af, at republikanerne kløgtigt havde gjort brug af flere teknikker for at tale det republikanske parti op, mens demokraterne blev fremstillet som noget amerikanerne ikke kunne stole på.

Dette blev gjort i form af skræmmekampagner, falske nyhedssider og pro-Trump-propaganda, der var sammensat af redigerede videoer, der blev taget ud af kontekst. Det spredte en masse forvirring om, hvordan tingene i virkeligheden hang sammen, og hvordan det ville komme til at påvirke valgresultatet.

Det samme er problemet denne gang og det foranlediger derfor spørgsmålet om, hvad USA vil gøre for at forhindre et valgresultat styret af AI og teknologi.

OpenAI – et forsvar

Man kender nok bedst OpenAI for ChapGPT som de står bag og det er måske for det bedste, at det netop også er dem, der skal udvikle en løsning til dette problem. De har nemlig ændret deres regler, så de forhindrer folk i at lave kampagner og efterligne politikere via teknologien, hvilket er et specifikt forsøg på at redde det amerikanske demokrati.

OpenAI kommer desuden til at indgå i samarbejder med journalister, platforme og forskere, for bedre at kunne klassificere AI-genererede billeders oprindelse, samtidig med at de har taget flere tiltag mod at sikre sig, at amerikanerne får adgang til korrekt information om præsidentvalget 2024.

Det gør de for eksempel ved at sende et link til den officielle hjemmeside om valget – CanIVote.org – hver gang nogen stiller spørgsmål om valget inde på ChatGPT.

Det amerikanske valgs indflydelse på kunstig intelligens

Det tyder altså på at det amerikanske valg kommer til at påvirke kunstig intelligens i hele verden nu. OpenAI har nemlig opdateret deres politik sådan at ethvert forsøg på at efterligne politikere eller påvirke valgresultatet vil blive fjernet. Desuden vil de heller ikke længere tilbyde ChatGPT-applikationer til politiske kampagnevirksomheder.

OpenAI har selv udtalt sig om, at de vil benytte disse strategier i resten af verden, hvis de kommer til at fungere.