Apple går all-in på AI – disse AI-funktioner vil Apple introducere

Alt peger i retning af, at Apple introducerer et væld af AI-funktioner til sommer. Nu er de første oplysninger om, hvilke tiltag fra Apple vi kan forvente, dukket op.

Apple går all-in på AI – disse AI-funktioner vil Apple introducere

Hidtil har Apple haltet gevaldigt efter de øvrige it-giganter, når det kommer til at tage kunstig intelligens (AI) til sig og gøre brug af teknologien i nye såvel som eksisterende produkter og tjenester. Men i 2024 skal der gøres noget ved det.

I den seneste udgave af nyhedsbrevet Power On fra Bloomberg bekræfter journalisten Mark Gurman de tidligere oplysninger om Apples planer om at annoncere en række af nye værktøjer baseret på generativ AI.

Annonceringen skal finde sted ved Apples WWDC-udviklerkonference som en del af introduktionen af iOS 18. Blandt nyhederne vil være en AI-opgraderet udgave af Siri.

Disse AI-funktioner vil Apple tilbyde

Efter sigende har Apple testet sin store sprogmodel, Ajax, siden begyndelsen af 2023, og de overvejer at bruge den til at tilføje funktioner som automatisk opsummering og automatisk fuldførelse af handlinger til sine vigtigste apps og produktivitetssoftware som Pages og Keynote. Apple undersøger også mulighederne for at integrere AI i Apple Music for at kunne oprette bedre automatiske playlister.

En ny version af udviklingsværktøjet Xcode skal også hjælpe udviklere med at færdiggøre kode ved brug af AI. Sidst, men ikke mindst, skal AI bruges til at assistere Apple Care-medarbejdere med at hjælpe kunder til at løse problemer.

For udviklere arbejder Apple på en ny version af Xcode og andre udviklingsværktøjer, der indbygger AI til færdiggørelse af kode. Og virksomheden er ved at opbygge et nyt AI-baseret system, der skal hjælpe AppleCare-medarbejdere med at hjælpe kunder med fejlfinding.

Ifølge Mark Gurman vil det som minimum tage Apple frem til 2025 at gennemføre selskabets vision om generativ AI til fulde. Han mener med andre ord ikke, at alle de planer, som Apple har i kortene, når at blive lanceret i år.

Derfor vil konkurrenter som Samsung de kommende måneder gøre alt de kan for at sætte fokus på Apples nuværende ”fravær” på AI-området, lyder det.