Apple Intelligence-funktioner låses bag abonnement

Ikke nok med at Apple Intelligence kun er tilgængeligt på nyeste iPhones, vil Apple angiveligt også låse funktioner bag betalt abonnement.

Apple Intelligence-funktioner låses bag abonnement

Når Apple lancerer nye AI-funktioner i iOS 18, kan et udvalg af dem blive låst bag et betalt abonnement.

Se også: De bedste priser og tilbud på iPhones

Vil Apple Intelligence koste penge?

Apple kan muligvis have planer om at gøre nogle af sine kommende AI-funktioner til betalingsfunktioner i stil med iCloud+, afslører lækkede informationer.

Selvom Apple Intelligence forventes at være gratis fra starten, er Apples plan på den lange bane at lancere noget i stil med Apple Intelligence+, hvor der indgår ekstra funktioner, som man skal betale en månedlig sum for at få adgang til.

At gøre sine AI-funktioner til endnu en måde at tjene penge på kan kompensere for de langsomme opgraderinger af hardwaren og gøre selskabets indtjening mindre afhængigt af hardwarejusteringer, mener Mark Gurman, der er en velkendt Apple-analytiker.

Se også: Apple Intelligence: Her er Apples længe ventede AI-funktioner i iOS 18

Apple forventes også at tjene på de nye tredjepartstjenester, der er en del af Intelligence. Når for eksempel en bruger logger ind på de funktioner, som selskabets AI-partnere tilbyder, som for eksempel ChatGPT fra OpenAI.

Apple forventes også at indgå aftaler med Google og Anthopic om at tilbyde AI-tjenester via deres enheder. 

Se også: De absolut bedste iPhones

Apple takkede nej til Meta

Bloomberg har tidligere rapporteret, at Apple har sagt nej tak til et AI-partnerskab med Facebooks moderselskab Meta på grund af problemer med håndteringen af brugernes integritet.

Apple siges derimod at være på jagt efter en samarbejdspartner på det kinesiske marked, hvor ChatGPT og lignende AI-tjenester ikke er tilgængelige.

Se også: Test af iPhones

Apple Intelligence lanceres til september

Apple lancerer de nye Intelligence-funtioner til september, når de nye iPhone 16-modeller også præsenteres.

Se også: Sammenlign priser på smartphones