Apple kan blive medejer af OpenAI

Apple har ikke kun planer om at integrere ChatGPT i iOS 18. Apple overvejer angiveligt også at blive medejer af firmaet bag, OpenAI. Det kan styrkes Apples AI-indsats markant.

Apple kan blive medejer af OpenAI

OpenAI er ifølge The Wall Street Journal ved at gøre klar til en stor finansieringsrunde, og det kan blive med ingen ringere end Apple som en af investorerne.

Se også: Apple afslører iPhone 16 den 9. september

Open AI får værdi på 672 mia. kr.

Ifølge avisen er de to selskaber i forhandlinger om at gennemføre en investering i OpenAI. Kort efter rapporterede Bloomberg også, at Apple og OpenAI er i forhandlinger. Avisen tilføjede også, at chipdesigneren Nvidia også ”har drøftet” at deltage i finansieringsrunden.

Runden ledes angiveligt af venturekapitalselskabet Thrive Capital og vil værdisætte OpenAI til mere end 100 milliarder dollar eller hele 672 milliarder kroner.

Det er måske ikke så overraskende, at Apple og Nvidia måske ender med at investere i OpenAI. Apple er i forvejen på trapperne til at integrere ChatGPT i stemmeassistenten Siri som en del af Apple Intelligence i iOS 18 senere i år.

Det var angiveligt også planen, at Phil Schiller, der er såkaldt Apple Fellow, skulle indtræde i OpenAI’s bestyrelse, men den plan blev tilsyneladende droppet.

At Nvidia investerer i OpenAI, er heller ikke så overraskende, idet Nvidia er en vigtig leverandør af AI-chips til OpenAI. Disse chips er altafgørende i forhold til træning af AI-modeller og driften af OpenAI’s tjenester såsom ChatGPT.

Ifølge Bloomberg er Microsoft også i forhandlinger om at deltage i finansieringsrunden. Virksomheden investerede 1 milliard dollar i OpenAI i 2019 og foretog igen en investering på flere milliarder dollar i 2023.

Hverken Apple, OpenAI, Nvidia eller Microsoft har ønsket at udtale sig i forbindelse med spekulationerne om de mulige investeringer.

Se også: Swappie er refurbished iPhones til en billig pris

En styrkelse af Apples AI-indsats

Hvis Apple gennemfører en større investering i OpenAI og dermed bliver medejer af den fremadstormende AI-virksomhed, vil Apple opnå teknologiske og konkurrencemæssige gevinster.

Apple får adgang til OpenAI’s avancerede og førende AI-teknologier og systemer, som kan integreres dybt i Apple produkter og tjenester. Det kan forbedre Apples AI-løsninger yderligere – noget, der er brug for, da Apple er blevet hægtet godt og grundigt efter virksomheder som OpenAI og Google, når det kommer til brug af AI i blandt andet smartphones.

Med en investering i OpenAI kan Apple indhente noget af det tabte og opnå en konkurrencemæssig fordel over for konkurrenter som Google, Amazon og Microsoft, som også investerer massivt i AI i disse år. Det vil placere Apple i en stærkere position til at udvikle og tilbyde innovative løsninger, der udnytter AI på nye måder.

Se også: Top 5: De absolut bedste iPhones