Nvidia: Selvkørende biler og humanoide robotter er fremtiden

Glem ChatGPT og AI-chatbots. Med den hurtige udbredelse af AI mener Nvidias direktør Jensen Huang, at fysisk AI kan blive den næste bølge inden for kunstig intelligens.

Nvidia: Selvkørende biler og humanoide robotter er fremtiden

Nvidias direktør Jensen Huang har haft nogle ret interessante indsigter i udviklingen af AI, herunder programmørernes snarlige død.

Under sin præsentation på udviklerkonferencen i Taiwan antydede Jensen Huang, at vi måske er på vej til at ramme den næste bølge med AI.

Se også: Undersøgelse: Danskerne gider ikke at bruge “hypede” AI-chatbots

Næste bølge er fysisk AI

Direktørens udtalelser indikerer, at vi måske er på vej væk fra AI-drevne chatbots som Copilot og ChatGPT. Han havde humanoide robotter på scenen under sin præsentation og sagde, at fysisk AI er den næste fase:

“Den næste bølge af AI er fysisk AI. AI, der forstår fysikkens love. AI, der kan arbejde blandt os. Alt vil blive robotiseret. Alle fabrikker vil være robotiserede. Fabrikkerne vil orkestrere robotter, og robotterne vil bygge produkter, som er robotter.”

Alle de store teknologivirksomheder, der er hoppet med på AI-vognen, er dybt afhængige af Nvidias GPU’er til at træne AI-modeller. Microsoft og OpenAI har investeret 100 milliarder dollar i et nyt projekt kaldet Stargate for at understøtte deres ressourcekrævende AI-fremskridt og samtidig imødekomme deres store efterspørgsel efter AI-chips.

Nvidias software og hardware bruges i vid udstrækning til sofistikerede AI-fremskridt såsom produktion af humanoide robotter. Som sådan vil chipproducenten få gavn af det, hvis fysisk AI og humanoide robotter er den næste fase i udviklingen af AI.

Se også: Rapport: OpenAI brugt til at sprede propaganda og desinformation

Selvkørende biler og humanoids første tegn på fysisk AI

Jensen Huang siger, at selvkørende biler og humanoide robotter vil være blandt de første og mest udbredte robotter, når vi bevæger os ind i den fysiske AI-fase.

Selvkørende biler er ikke et helt nyt fænomen, og bilproducenterne bevæger sig langsomt mod mere autonom kørsel.

Jensen Huang underbygger også sin reference til humanoide robotter ved at sige:

“Den nemmeste robot at tilpasse til verden er humanoide robotter, fordi vi har bygget verden til os. Vi har også den største mængde data til at træne disse robotter end andre typer robotter, fordi vi har den samme fysik.”

Nvidia er nu den tredje mest værdifulde virksomhed i verden – ”kun” et par hundrede millioner efter Apple. Med AI’s hurtige udbredelse og den øgede efterspørgsel efter GPU’er kan chipproducenten overgå Apple og komme på niveau med Microsoft.

I slutningen af sidste år rangerede Nvidia som verdens mest profitable halvlederchipdesigner på grund af den store efterspørgsel efter GPU’er. På det tidspunkt lå omsætningen for 3. kvartal 2023 på 18,12 milliarder dollar med et overskud på 10,42 milliarder dollar. Det svarer til en stigning på 206 procent i forhold til året før.

Se også: AI forbruger lige så meget strøm som Danmark om året