TikTok erstatter hundredvis af moderatorer med AI

TikTok skal i højere grad modereres af kunstig intelligens frem for mennesker. Derfor er flere hundrede ansatte hos ByteDance, der står bag det sociale medie, nu blevet fyret.

TikTok erstatter hundredvis af moderatorer med AI

Virksomheden bag det sociale medie TikTok, ByteDance, fyrer hundredvis af medarbejdere. De skal i nemlig erstattes med AI, som skal moderere indholdet på det sociale medie.

Se også: Justitsministeren og EU skruer bissen på over for Tiktok og Snapchat

Flere hundrede medarbejdere fyres

Ifølge Reuters drejer det sig om mere end 700 stillinger, som er blevet nedlagt i Malaysia. ByteDance præciserede senere, at mindre end 500 medarbejdere i landet fyres.

De fleste af de fyrede medarbejdere har til opgave at moderere indholdet på TikTok. Hidtil har TikTok været modereret delvist af mennesker og delvist af automatiske systemer, men fremover skal det i stigende grad være kunstig intelligens, der sørger for god tone og filtrerer uønsket og ulovligt indhold fra platformen.

I dag har ByteDance over 110.000 medarbejdere, men der er flere fyringer på vej i næste måned, varsler teknologifirmaet.

Fyringerne sker på et tidspunkt, hvor Malaysia har øget reguleringen over for sociale medier som led i en indsats for at bekæmpe cyberforbrydelser. Landet har oplevet en kraftig stigning i mængden af skadeligt indhold på sociale medier og opfordrede derefter virksomheder som ByteDance til at øge overvågningen af deres platforme.

Virksomheden forventer i år at investere 2 milliarder dollar globalt i indsatser relateret til tillid og sikkerhed og vil fortsætte med at forbedre effektiviteten. 80 procent af det indhold, der overtræder retningslinjerne, fjernes nu af automatiserede teknologier, oplyser det sociale medie.

Se også: TikTok får milliardbøde af EU

AI giver både nye muligheder og udfordringer

AI’s indtog på arbejdsmarkedet viser, at teknologiske fremskridt bringer både muligheder og udfordringer.

Mens effektiviteten øges, og virksomheder opnår konkurrencemæssige fordele, vil det globale arbejdsmarked i stigende grad blive presset til at tilpasse sig.

Medarbejdere vil skulle omstille sig til nye roller, og samfundet skal forberede sig på de potentielle sociale konsekvenser af den øgede automatisering.

Udviklingen rejser også et helt andet problem: Om et socialt medie som TikTok, der i forvejen er heftigt kritiseret for at være fyldt med problematisk indhold, overhovedet kan modereres tilfredsstillende ved brug af AI. Det er et modigt valg i en tid, hvor både USA og EU regulerer kraftigt på TikTok – og skiftet til AI vil næppe gå ubemærket hen hos myndighederne.

Se også: AI sluger strøm: Google overvejer atomkraft