Mercedes EQXX får reel rækkevidde over 1.000 km

Mercedes gør klar til lanceringen af Vision EQXX, der bliver deres mest effektive elbil nogensinde. EQXX vil køre over 1.000 reelle kilometer på en opladning.

Mercedes EQXX får reel rækkevidde over 1.000 km

Mercedes, som netop har sat ny rækkevidde-rekord med EQS, er ved at gøre klar til endnu en “revolutionerende” lancering af en elbil. Den kommende Mercedes Vision EQXX skulle blive den tyske bilproducents mest energieffektive elbil nogensinde, og skal overgå flagskibet EQS. Her er dog ikke tale om en stor luksussedan, men om en lille mellemklassebil, hvilket gør den langt mere interessant.

Mercedes påstår at EQXX skulle kunne køre over 1.000 km på en opladning – ikke efter WLTP eller en anden standard, men i reelle kilometer. Det handler ikke kun om en større batteri, men også om energieffektivitet og aerodynamik.

Læs også: Alle elbiler i Danmark og deres rækkevidde

Mercedes EQXX er en mellemklasse elbil

Det er endnu ikke meget vi ved om EQXX endnu, men Markus Schäfer, der har ansvaret for udvikling af biler hos Mercedes-Benz, har på Linkedin netop afsløret, at de inden længe er klar med en stor lancering. I indlægget skriver han, at udviklingen og fremskridt med elbiler skal gå hurtigere:

“I dag skal vi hos MercedesBenz – såvel som hele bilindustrien – helt nytænke bilen i forbindelse med elektromobilitet. Bilen, som vi har lært den at kende indtil nu, er resultatet af 130 års kontinuerlig udvikling. Det, vi har opnået indtil nu, har været fantastisk, men fremskridtene med elbiler skal gå hurtigere – meget hurtigere,” siger Markus Schäfer.

“Derfor har vi med VISION EQXX sat os et mere end ambitiøst mål: Vi ønsker at udvikle en elbil i mellemklassen, der kan køre 1.000 km i træk på én batteriopladning under reelle vejforhold med en forbrugsmæssig værdi på et enkelt ciffer i kilowatttimer pr. 100 km ved normal motorvejshastighed,” fortstætter Markus Schäfer.

Teaser af Mercedes Vision EQXX.
Teaser af Mercedes Vision EQXX.

Mercedes EQXX er altså ikke en ny EQS, men derimod en mellemklassebil – og det gør den meget mere interessant. I EQXX, som angiveligt er mere end blot en elbil, arbejdes der sammen om energieffektivitet, udvikling af bilen, integration af eDrive-systemet, software og design – selv F1-specialister leverer Mercedes værdifuld viden, når det gælder elektriske drivteknologier. EQXX bil også være udstyret med Mercedes AMG High Performance Powertrains.

Læs også: Mercedes EQS – Første luksus-sedan på batteri

Mercedes Vision EQXX præsenteres 3. januar

Mercedes Vision EQXX får verdenspremiere den 3. januar 2022. Og skal man tro Mercedes, vil man ikke gå glip af denne lancering. Her på Mobilsiden sidder vi klar at dække eventet.

Læs også: Nyheder om elbiler

Historien slutter ikke her

Vi følger op med den seneste udvikling i sagen. Daniel Søgaard Hald gik et skridt videre. 15/11/2021 kørte vi en sag med fokus på Mercedes EQS sætter rækkevidde-rekord for elbiler – Læs fortsættelsen her. Emnet er absolut ikke dødt. Klik her for at læse de seneste nyheder..