Mercedes EQS sætter rækkevidde-rekord for elbiler

Den fuldelektriske Mercedes EQS sætter ny rækkevidde-rekord i test, hvor den kører langt længere end forventet på en fuld opladning.

Mercedes EQS sætter rækkevidde-rekord for elbiler

Mercedes EQS er den tyske bilproducents elektriske flagskibssedan, som blev præsenteret tilbage i april i år. EQS tilslutter sig de eletriske EQC-, EQV-, EQA-serier fra producenten. EQS er en stor luksusbil, men EQS er også teknologisk imponerende, med en enorm Hyperscreen infotaintmentskærm på 56 tommer og en utroligt lang rækkevidde. En rækkevidde-test af Mercedes EQS viser endda, at producenten nok har været lidt tilbageholdende med dens kunnen. Den slår selv Teslas Model 3 Long Range.

Læs også: Mercedes EQXX skal overgå EQS

Mercedes EQS har nemlig været en tur gennem Edmunds rækkevidde-test, hvor den en imponerende ny rekord. EQS er på størrelse med en Mercedes S-klasse, så er der altså ikke tale om en lille let bil. Modellen der blev testet var EQS 450+, som kommer med en enkelt elektrisk motor, som yder 329 hk. Under sæderne finder man en batteripakke på hele 107,8 kW, som skulle give den en rækkevidde på 350 miles (EPA), hvilket svarer til omtrent 560 km. Og det satte de sig altså for at undersøge i deres sædvanlige test på rækkevidde for elbiler.

Læs også: Mercedes EQS – Første luksus-sedan på batteri

Mercedes EQS slår Tesla Model 3

Edmunds tester hver ny elbil på den samme rute i den virkelige verden, for at se hvor langt den kan køre på en fuld opladning. De fleste elbiler de har testet har enten levet op til deres lovede rækkevidde eller kørt endnu længere. Mercedes EQS skulle dog slå dem alle samme og indtager nu førstepladsen foran Tesla Model 3 Long Range.

I deres test kørte Mercedes EQS 450+ hele 72 miles længere end opgivet fra producenten – en forbedring på mere end 20 procent. Det betyder at Mercedes EQS kørte hele 422 miles (679 km) på en opladning. Det er en forbedring på 77 miles (120 km) mere end Teslas Model 3 Long Range. Og det betyder altså, at EQS nu indtager deres førsteplads til rækkevidde-testen.

Læs også: Lucid Air fjerner rækkevidde-angst: 800 km på en opladning

Top 5 elbiler i rækkevidde-test

  1. Mercedes EQS 450+ (679 km)
  2. Tesla Model 3 Long Range (555 km)
  3. Tesla Model 2 Plaid (555 km)
  4. Ford Mustang Mach-e CA (553 km)
  5. Porsche Taycan 4S (519 km)

Opladning af det store batteri tog lidt tid

Der blev også testet opladning af det 107,8 kW store batteri. Med en niveau 2 oplader tog det omkring 20 timer at oplade EQS fuldt.

Mercedes EQS understøtter selvfølgelig også hurtigopladning. Dens batteri kan ved hurtig ladestander opnå 70 procent batteri på blot 30 minutter.

Læs også: Alle elbiler i Danmark og deres rækkevidde

Fortsættelse følger

Fortællingen sluttede absolut ikke her. Steen Jørgensen kunne ikke slippe temaet. 9/9/2021 stillede igen redaktiornen skarpt på temaet med sagen om Apple Car-teamet har fået nyt blod fra Mercedes – hyrer to ingeniørerKlik her for artiklen.. Læs også seneste nyt om temaet her.