15 kommuner får EU tilskud til Wi-Fi hotspots

15 danske kommuner får hver tilskud fra EU til at etablere offentlige Wi-Fi-hotspots, som giver borgerne adgang til hurtigt og gratis internet.

15 kommuner får EU tilskud til Wi-Fi hotspots

15 danske kommuner får du tilskud fra EU til at etablere Wi-Fi hotspots til deres borgere. Det var tidligere ikke muligt at få tilskud til, men det har teleminister, Lars Chr. Lilleholt, fået lavet om på, da han sidste år fik vedtaget en ændring af teleloven, som gør det muligt for danske kommuner at etablere gratis Wi-Fi-hotspots.

De 15 kommuner får nu 15.000 euro hver til disse hotspots, som giver borgere og turister adgang til hurtigt og gratis internet et eller flere steder i kommunerne.

“Det glæder mig at se, at danske kommuner har taget del i WIFI4EU, så der snart bliver opsat offentlige wi-fi-hotspots i 15 kommuner, som giver borgere og turister adgang til hurtigt og gratis internet”

siger teleministeren. 

Læs også: EU giver bøde til Google på 32 milliarder kroner

De kommuner der modtager tilskud til projektet er: Assens, Hjørring, Ringsted, Stevns, Norddjurs, Bornholm, Syddjurs, Holbæk, Randers, Hillerød, Fredensborg, Nyborg, Vordingborg, Fredericia og Langeland kommune.

EU-Kommissionen har desuden oplyst, at der vil komme yderligere to ansøgningsrunder under WIFI4EU i 2019, hvor kommuner kan ansøge om støtte på ny.

“Jeg vil gerne opfordre de danske kommuner, som ikke fik del i EU-støtten under WIFI4EU i denne omgang, til at deltage i ansøgningsrunderne i 2019”

Fakta om WIFI4EU

  • 23 kommuner har søgt om støtte under WIFI4EU.
  • 15 danske kommuner har fået tilsagn om støtte på hver 15.000 euro under WIFI4EU.
  • Støtten skal bruges til at etablere wi-fi-hotspots i kommunen, som giver offentligheden adgang til hurtigt og gratis internet.
  • Wi-fi-hotspottet skal være etableret inden for 1½ år og skal være i drift i minimum 3 år.
  • Der kommer yderligere to ansøgningsrunder under WIFI4EU i 2019.

Test: Google WiFi- trådløst internet bliver ikke lettere