3: Roskilde Festival sætter ny datarekord

Aldrig før er der blevet brugt så meget data på Roskilde Festival, og det har de hos 3 i den grad kunnet mærke.

3: Roskilde Festival sætter ny datarekord

En uge med camping, øl og musik er for godt 140.000 mennesker nu overstået, og Roskilde Festival har lagt scene til dette års sidste koncerter.

De mange tusinde gæster har flittigt brugt deres mobiltelefon, og ikke overraskende kan teleselskabet 3 konstatere, at der også i år er blevet sat rekord for dataforbruget på deres netværk. Siden fredag d. 24 juni, hvor rigtig mange af deltagerne begyndte at lægge sig i kø til festivalen, har 3’s kunder brugt 39,6 TB data.

Inden festivalens start beskrev vi netop her på Mobilsiden.dk, hvordan 3 har gjort rigtig meget for at opruste deres netværk for at kunne håndtere den enorme trafik, som de mange festivalgæster skaber.

Læs også: 3 opruster til Roskilde Festival med 13 mobilmaster

Med denne historisk høje datamængde er der tale om en stigning på over 65% i forhold til sidste år, og selv er 3 da også godt tilfredse med deres dækning på festivalen, selvom de godt er klar over, at det ikke altid vil køre perfekt, når så mange mennesker er samlet ét sted.

”Vi var forberedt på en stigning i forbruget og er godt tilfredse med den leverede dækning, men vi lægger ikke skjul på, at det er en udfordring at levere gode mobiloplevelser, når så mange mennesker samles på så lidt plads på en mark, og de alle gerne vil være ’på’ og streame samtidig, ” fortæller den ansvarlige for 3’s netværk på Roskilde Festival, Stefan Ring Støhrmann, i en pressemeddelelse.

I alt blev der foretaget mere end 159.000.000 dataopkoblinger i løbet af festivalen, og især i aftentimerne under de store koncerter på Orange Scene, er dataforbruget i særklasse højt.

Læs også: Roskilde Festival 2016: sådan opruster teleselskabet 3

Mest data blev, lidt overraskende måske, brugt i timen mellem 21-22 fredag aften, hvor Neil Young gav sin koncert.

Selv vurderer 3, det især er live-streaming til eksempelvis Facebook, som har trukket det store læs, mens et medie som Snapchat også er blevet brugt flittigt under festivalen.

Samtidigt har EM i fodbold også betydet, at mange har streamet TV på deres mobiler, når de ikke lige var til koncert.

Den store stigning i datatrafikken har også betydet, at 3 allerede nu er begyndt at kigge frem mod næste års udgave af Roskilde Festival, hvor de vil forsøge at lave endnu flere smarte løsninger, så den tunge datatrafik kan køre endnu bedre.

Læs også: Sådan overlever du sommerens festivaler [TIP]

Fakta om 3 på Roskilde Festival

  • 39,6 TB svarer ca. til én persons uafbudte streaming af Netflix i to år
  • Fredag d. 1. juli mellem klokken 21.00-22.00 blev der brugt 315 GB data
  • Under festivalen blev der foretaget 159.046.224 dataopkoblinger på 3’s net
  • De tre mobiler, der bugte mest data var iPhone 6, iPhone 5S og iPhone 6S
  • 3 har siden 2011 forøget deres netværkskapacitet med 1470%

De sidstre fire år har netværksforbruget lydt på:

  • 2015: 24,2 TB
  • 2014: 16,7 TB
  • 2013: 7,9 TB
  • 2012: 3,9 TB