80 kr. for en besked. Ferie-SMS’er kan koste kassen

At sende en enkel SMS kan blive hundedyr fornøjelse når du rejser udenfor EU

80 kr. for en besked. Ferie-SMS’er kan koste kassen

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Mobilregningen kan hurtig løbe løbsk når der sendes SMS’er hjem fra fjerne himmelstrøg. Det måtte en mobilbruger erkende, da 20 afsendte beskeder endte med at udløse en telefonregning på 1.600 kroner, svarende til 80 kroner per besked. Det skriver Forbrug.dk i en pressemeddelelse.

Under en rejse til Vietnam sendte brugeren omkring 20 beskeder via SMS, som hver især rummede mange emojis (humørikoner). Disse særtegn fylder mange tegn, hvilket gjorde at teleselskabet opgjorde de 20 beskeder til i alt 430 afsendte SMS’er. En SMS kan rumme i alt 160 tegn, er beskeden længere takseres deles den op og takseres som flere SMS’er.

Forbrugeren rejste sagen til Teleankenævnet, som gav teleselskabet medhold i deres afregning, da operatøren ikke har indflydelse på, hvor mange tegn de enkelte SMS’er fylder. Under ferien blev brugeren samtidig gjort opmærksom på, at der dagligt blev trukket større beløb på hendes konto.

Læs også:  Guide: Her er de billigste EU-abonnementer

”Forbrugerne skal være opmærksomme på, at emojis kan fylde mange tegn, og at det derfor kan blive dyrt at bruge dem, særligt i SMS’er uden for EU. Som udgangspunkt skal abonnenten betale for det forbrug, der er registret, også selvom det er højere, end man har haft til hensigt,” siger Nina Lester, sekretariatschef i Teleankenævnet.

Hos forbrugerstyrelsen maner man derfor rejsende danskere til at være opmærksom på hvad det koster at bruge mobilen inden rejsen står på. Særligt lande udenfor EU kan være dyre at SMS’e eller ringe fra på grund af meget ufordelagtige roamingpriser.

”Det er en god idé, hvis forbrugerne allerede hjemmefra tjekker prisen på at bruge telefonen i det land, de skal rejse til. Især ved rejser uden for EU, som ikke er omfattet af de nye roamingregler”. Lyder rådet fra Mette Rose Skaksen, vicedirektør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Se også:  Gør mobilen ferieklar: tjekliste til en god mobil sommer [TIP]

Seneste nyt om Mobilabonnement & telefoni