AKG Y50BT – trådløs vellyd til skarp pris [TEST]

AKG's enkle Y50BT headset er et af de bedste af sin slags til prisen

AKG Y50BT – trådløs vellyd til skarp pris [TEST]

Når mobilens lyd skal opgraderes, er mulighederne mange. Det inkluderede headset er oftest af en tvivlsom kvalitet, hvorfor netop et headset-upgrade er på sin plads.

Til musik, film og andet kræs til øregangen er det større format er on-ear løsning som AKG’s Y50BT løsning et oplagt valg. Større kabinet giver plads til langt større drivere, mens trådløs bluetooth-teknologi giver trådløs frihed. Samtidig er headsettet ikke større end, at det kan klemmes ned i en frakkelomme.

Med en pris på godt 1.000 kroner, kan AKG Y50BT vise sig, at være noget nær den perfekte upgrade til at forbedre din musik og andre toner.

Se også:  Jabra Move Wireless – Pæn til prisen [TEST]

AKG Y50BT
Foto: Mobilsiden.dk

Specifikationer AKG Y50BT

Vægt: 254 gram:
Design og materialer: halvlukket, on-ear, aluminium og plast
Ydelse: 40mm full-range drivers, 20-20.000 Hz frekvensrespons
Batteri: 1000 mAh, 20 timer
Forbindelse: Bluetooth 3.0, 2,5mm/3,5mm jack
Tilbehør: micro-USB kabel, jack-kabel, bærepose
Farver: sølv, blå eller sort
Pris: fra omkring 1.000 kroner

AKG Y50BT
Foto: Mobilsiden.dk

Med et prisskilt lige over et tusinde kroner, er man i sin gode ret til at forvente både godt design, komfort og en robust konstruktion. Det er AKG klar over, og de leverer da også varen.

Headsettet er bygget efter on-ear princippet, med en simpel og praktisk konstruktion som er forstærket med letvægtsmetal de rigtige steder.

Alt efter hvilken farve du vælger, kan du ende med et frisk udseende, mens dagens testemne med sorte metalklapper omkring ser mere konservativt og afdæmpet ud. AKG-logoet kunne dog ikke printes meget større på den begrænsede plads – man skal derfor være indforstået med at være reklamesøjle for selskabet, når det tages på.

Når det engang er på, glemmes det hurtigt, for komforten er helt i top for et on-ear headset. De bløde puder med simililæder formår både at slutte sig til øret og lukke af, mens de samtidig hverken varmer for meget eller giver nogen anden form for ubehag.

Læs også:  JBL Reflect Aware – begrænset i brug [TEST]

AKG Y50BT
Foto: Mobilsiden.dk

Begrænsede features

Betjeningen er for det meste ligetil, med knapper som kan let kan aktiveres, så snart man har lært sig hvor de befinder sig. Det er let at styre volumen samt start/stop af musik, men der mangler mulighed for at spole frem/tilbage samt aktivering af stemmeassistenter såsom Siri eller Google Now.

Selve tilslutningen foregår via den aldrende Bluetooth 3.0 standard, hvilket dog ikke betyder at forbindelsen er ringere af den grund. Den oplyste rækkevidde på 10 meter leveres her – og mere til.

Mere avancerede features såsom AptX eller en dedikerer app til at finjustere outputtet følger dog ikke med her. Heldigvis lyder Y50BT rigtig godt uden behov for de store justeringer.

Se også:  Sony MDR-1000X – Stillekupé til audiofile [TEST]

AKG Y50BT
Foto: Mobilsiden.dk

Vellykket trådløs lyd

Bluetooth-headsets er ofte blevet beskyldt for at forringe lyden i forhold til deres ukablede kolleger. I Y50BT synes det nu ikke at være tilfældet – her leveres rig og engagerende lyd.

Særligt bassen opfører sig eksemplarisk i dette headset ved at være både fyldig, detaljeret dog uden på noget tidspunkt at tage overhånd.

Den stærke basside akkompagneres af en nærværende diskant og et smule hule mellemtoner. Sidstnævnte vil givetvis ikke få roser for at være særligt neutralt, men outputtet vil nu stadig klæde de fleste former for moderne musik.

Vil du værne om batteriet, som ellers holder i op til 20 timer, kan du ty til kablet i stedet og få næsten samme lydoplevelse – omend i en lidt mere åben og lys udgave end når det er den indbyggede trådløse forstærker der  fremmaner tonerne.

Headset-funktionerne i AKG Y50BT er også godt med, da de gengiver klar tale til begge samtaleparter.

Læs også:  Sennheiser Momentum M2 Wireless: Eminent lyd og retrolæder [TEST]

Stærkt headset til stærk pris

Teknologisk er Y50BT ikke revolutionerende – men der er til gengæld stærkt hvor det reelt tæller: lydkvalitet, holdbarhed, driftstid og komfort.

AKG’s Y50BT headset stryger derfor til tops i vores liste over anbefalelsesværdige headsets. Det bliver derfor til 5½ stjerner ud af 6 mulige herfra.

Fordele:

  • Velspillende
  • Godt batteri
  • Høj komfort
  • Skarp pris

Ulemper:

  • 2.5mm input
  • Ingen avancerede funktioner