Amazon revolutionerer supermarkedet med vild teknologi

Forestil dig at gå ind i supermarkedet, tage dine varer og så gå ud igen - helt uden at skulle forbi et kasseapparat. Sig goddag til Amazon Go.

Amazon revolutionerer supermarkedet med vild teknologi

Hvis der er noget, der er værre, end at skulle ned i supermarkedet en sen eftermiddag, ja så er det at stå i kø nede i supermarkedet, en sen eftermiddag.

Selvom vi i dag foretager flere og flere af vores køb online, så er dagligvarer for rigtig mange bare noget, der skal klares i en fysisk butik, hvor ventetid i køer er mere eller mindre uundgåeligt. Ja i hvert fald indtil nu.

For i dag løfter internetgiganten Amazon nemlig sløret på deres store plan, som skal gøre op med køer og klassisk betaling i de fysiske butikker. Navnet er Amazon Go.

Se også: Nu kan du bruge Mobilepay i supermarkedet

Amazon Go er en ny type dagligvarebutik, hvor der hverken findes et kasseapparat eller en medarbejder, der skal scanne dine varer.

Betalingen sker derimod via din Amazon konto på mobilen, som du bruger til at få adgang til butikken.

Ved butikkens indgang findes nemlig et sæt porte, som åbnes op, idet du scanner din mobil, og på samme tid bliver en digital indkøbskurv oprettet.

Læs denne: Handel med brugte iPhones er et kæmpe marked [TIP]

Amazon Go bygger på den såkaldte “Just Walk Out”-teknologi

På den måde kan du frit bevæge dig rundt i butikken, finde de varer, du søger, og helt automatisk bliver købet foretaget på din Amazon Go app, kort efter du forlader butikken. De kalder teknologien “Just Walk Out”

Den første Amazon Go butik åbner i Seattle i USA i starten af det nye år, og det forventes, at flere butikker vil dukke op i hjemlandet. Om Amazon har planer om at udvide til andre lande, ja det er endnu ikke bekræftet.

Det skal dog ikke tage noget fra, at vi har at gøre med et utrolig spændende projekt, som uden tvivl har potentiale til at vende fuldstændig op og ned på vores opfattelse af de fysiske butikker.

Se også: Amazon-streaming og ’The Grand Tour’ kommer til Danmark

For godt nok findes der i dag løsninger, hvor man selv kan scanne sine varer i supermarkederne, som af og til kan mindske lidt af kødannelsen. Men med Amazon Go ser vi for første gang en løsning, hvor vi for alvor kan tale om en smart betalingsmåde.

Du kan se meget mere om Amazon Go i videoen herunder eller på deres side her.

Se denne: Amazon lancerer to nye Kindle-e-bogslæsere