Analyse: Windows Phone nærmer sig graven

Nye tal fra Gartner chokerer: mindre end en procent af smartphones kører nu med Windows om bord.

Analyse: Windows Phone nærmer sig graven

Seneste tal fra analyseinstituttet Gartner er dyster læsning for Microsofts mobilafdeling. Af en rapport over markedsandele fremgår det, at Windows styresystemet kun er at finde på en ud af 150 smartphones, svarende til 0,7 procents markedsandele.

Den klejne markedsandel udgør en væsentlig tilbagegang for Windows økosystemet, som sidste år mønstrede næsten det firedobbelte med 2,5% af markedet.

Tendensen blev også afspejlet i selskabets seneste årsregnskab, hvori det fremgik, at styksalget igennem det seneste år er faldet med katastrofale 73 procent.

I samme undersøgelse vurderer Gartner, at det globale smartphone marked er vokset med 4 procent i samme periode. Du kan læse rapporten her.

Se også: Microsofts salg af Lumia-smartphones er i frit fald

Microsoft-chef tror fortsat på udvikling

Hvorvidt Microsoft kan få brudt Windows Phones dødsspiral er uvist. Et frasalg af mobilforretningen Nokia til en gruppe kinesiske investorer sammen og et rystende regnskab sår dog fornyet tvivl om Windows’ fremtid på smartphones.

I forrige måned nedskød Microsofts chef for Windows og enheder, Terry Myerson, rygter om et eventuelt Microsoft-exit på mobilfronten. I et internt notat lød det utvetydige budskab:

”Jeg kan forstå, at I hører bekymringer fra visse partnere om Microsofts engagement på mobilområdet. Lad mig gøre det meget klart: Vi er engagerede i at levere Windows 10 på mobile enheder med små skærme, der kører med ARM-processorer. Vi er på nuværende tidspunkt undervejs med vores næste generations produkter, og jeg ville gerne genbekræfte vores engagement i Windows 10 Mobile.”

Læs også: Microsoft-chef: Vi satser på Windows 10 Mobile i mange år