Android-producenternes modsvar til Face ID er lige om hjørnet

Snart er Face ID ikke kun forbeholdt iPhone X. Qualcomm har en tilsvarende løsning, som Android-producenter snart kan anvende i kommende topmodeller.

Android-producenternes modsvar til Face ID er lige om hjørnet

Selv om Face ID – Apples ansigtsgenkendelse i iPhone X – ikke er 100 % fejlfrit, er løsningen længere fremme end de fleste, hvis ikke alle, andre løsninger til ansigtsgenkendelse i smartphones.

Derfor er Apples mange konkurrenter snart klar med et modsvar, som mere eller mindre er identisk med funktionaliteten i Face ID og det dertilhørende TrueDepth-sensorsystem i iPhone X.

Læs også: Sikkerhedsfirma låser iPhone X op med en maske

Det er firmaet Qualcomm, bedst kendt for dets Snapdragon-processorer, som snart løfter sløret for sin tilsvarende løsning, der skal gøre det muligt for producenter af Android-mobiler (eller mobiler med andre styresystemer for den sags skyld) at implementere et avanceret system af 3D-sensorer. Det vil gøre det muligt at låse mobilen op på samme måde som i iPhone X.

Qualcomm har endnu ikke selv afsløret nogle detaljer om teknologien. Det har en leverandør af moduler til gengæld. Qualcomm står nemlig kun for selve designet af teknologien og understøttelsen af den i dets processorer, mens det er op til andre firmaer at fremstille komponenter, der lever op til Qualcomms retningslinjer.

Det tyske firma Jabil Optics har allerede nu offentliggjort en informationsside om det nye system, som beskriver ned til mindste detalje, hvordan Android-producenternes svar på Face ID kommer til at tage sig ud.

Her er den simpleste løsning med en projektor og et infrarødt kamera.

Projicerer infrarøde prikker ligesom Face ID

Jabil Carbon, som det fremviste 3D-sensormodul hedder, består som udgangspunkt af to elementer. Det første er en sensor, der projicerer infrarøde prikker på brugerens ansigt. De infrarøde stråler kan, ligesom i Face ID, ikke ses med det menneskelige øje, men det kan et infrarødt kamera til gengæld. Derfor består modulet også af en infrarød sensor – det såkaldte ’NIR-kamera’. Det er en 4 megapixel sensor, som opfanger de infrarøde prikker.

I dokumentet står også, at teknologien vil virke i afstande fra 30 centimeter til 5 meter. Disse infrarøde prikker skal så omsættes til brugbar data, og det er her, at Qualcomm kommer ind i billedet. Det er nemlig i samspil med Qualcomms Snapdragon-processorer, at dette ’Face ID’-lignende modul virker.

Læs også: Træn Face ID til at blive bedre med dette trick

I dokumentet oplyser Jabil, at teknologien virker med Snapdragon 660 og Snapdragon 835. Det er også værd at bemærke, at der står også står, at teknologien virker med Snapdragon 845 – den kommende processor fra Qualcomm, som ikke engang er blevet lanceret endnu.

Der findes også en mere avanceret udgave af modulet med projektor, infrarødt kamera, en almindelig RGB-kamerasensor og 2 kameraer med fiskeøjelinser.

Kommer i flere forskellige konfigurationer

Til sidst beskriver firmaet også, hvilke setups der er mulige med dette modul. Jabil Carbon-modulet ser nemlig ud til at være ret fleksibelt i forhold til, hvordan det skal konfigureres.

Som billederne ovenfor også viser, kan det i hvert fald implementeres på ganske forskellige måder. I dokumentet beskrives følgende opsætninger af modulet:

  • Projektor + infrarødt kamera
  • Projektor + infrarødt kamera + RGB-kamerasensor
  • Projektor + infrarødt kamera + RGB-kamerasensor + 2 fiskeøjelinser
  • Projektor + infrarødt kamera + 2 fiskeøjelinser

Det er endnu uvist, hvornår teknologien bliver klar til brug i smartphones, men det er meget muligt, at den bliver afsløret inden for ganske kort tid, nu hvor Jabil Optics allerede har afsløret en masse detaljer om teknologien. Måske får vi allerede de første Android-smartphones at se med teknologien i løbet af foråret. Om ikke andet kan du forvente, at mange Android-producenter er klar med deres modsvar til Face ID i iPhone X i løbet af næste år takket være Qualcomms lignende løsning.