Android tager en bid af ”æblet”

Apple mister markedsandele i Europa, og virker måske lidt plaget af den økonomiske krise.

Android tager en bid af ”æblet”

Lanceringen af Apples iPhone 4S har gjort at selskabet har vundet markedsandele i både USA og England. Men foruden England, så viser en ny undersøgelse at Apple mister markedsandele i det øvrige Europa.

Undersøgelsen er foretaget af Kantar Worldpanel ComTech, og bygger på tal fra slutningen af november og 12 uger tilbage.

Apples markedsandel steg i den periode til 36 procent i USA, i forhold til 25 procent samme periode året før. I England var stigningen til 31 procent fra 21 procent i samme periode sidste år.

Modsat er markedsandelen i Frankrig faldet til 20 procent fra 29 procent, og i Tyskland til 22 procent fra 27 procent. Lignende tal ses i både Italien og Spanien.

Det er til dels den svækkede økonomi i Europa, som rammer salget af den dyre Apple model.

Google tager en bid af æblet

Google har på alle markeder markedsandele mellem 46 og 61 procent, dette er fordelt ud på alle de producenter, som benytter Google’s Android platform på deres mobiltelefoner.

De producenter, som benytter Android er alt lige fra HTC, LG Electronics, Samsung, Sony Ericsson og Motorola derfor er der også mange enheder der hjælper til denne markedsandel opnås.

Så det er ikke ”kun” Google’s egne telefoner; Nexus One, Nexus S og Galaxy Nexus der alene har de markedsandele.