Det betaler du for iMessage

iMessage i iPhone 4 og iOS 5-systemet er på overfladen gratis at anvende, bare ikke altid. Læs her, hvad det koster.

Det betaler du for iMessage

I besked-delen i den nyeste opdatering af styresystemet iOS 5 til iPhone, iPad og iPod Touch indgår funktionen kaldet iMessage, som gør det muligt at sende beskeder mellem Apple-enhederne.

Således kan man sende en ”SMS-lignende” besked fra en iPad til en iPhone, og omvendt.

Det er ikke blot ens egne enheder dette virker imellem. iPhone-ejere kan også sende iMessage til hinanden, blot begge kører med iOS 5 installeret.

Som udgangspunkt er iMessage smart når Apple-produkterne er tilsluttet trådløst netværk, for her er beskederne gratis at sende, da de ikke skal passere gennem mobilnettet, hvorved teleselskaberne også går glip af mulig omsætning.

Du skal dog være opmærksom på, at der kan være en økonomisk fælde ved at bruge iMessage.

Sådan takseres iMessage

Når der sendes en iMessage, hvilket sker fra den almindelige SMS-tråd i iPhonen, så sendes beskeden via Apples iMessage-server.

Så længe man er forbundet til trådløst netværk (WiFi), er det gratis at sende og modtage iMessage-beskeder. Men hvis man er på det almindelige mobilnet, så takseres for datatrafik når beskederne sendes og modtages.

Er man i udlandet, så koster det den meget dyre udlands-datatakst, når der kommer iMessage igennem.

Det koster iMessage

Ifølge beregninger Mobilsiden.dk har foretaget, så koster en iMessage i Danmark op imod 0,1 øre at sende og 0,1 øre at modtage.

En MMS, via iMessage kan koste op til omkring 30 kroner, hvis beskeden fylder tre megabyte, viser tallene.

Prisen er forudsat at en megabyte data koster 10 kroner. Har man et flatrate-abonnement på data, indgår omkostningen i dette, og der betales derved ikke ekstra for beskeden.

Pas på i udlandet

Hvis man derimod er i udlandet, er det en helt anden pris vi taler om.

Tager du til London, kan en megabyte data koste omkring 20 kroner, mens den i Tyrkiet ligger omkring 30 kroner og i Thailand i omegnen af 50 kroner.

Det betyder, at én iMessage her vil koste henholdsvis 0.19 øre, 0.29 øre og 0.53 øre, hvilket dog stadig er billigere end hvis du bruger almindelig SMS.

MMS vil i sagens natur være væsentligt dyrere, end  hvis den blev sendt på danske mobilnet.

Flere nyheder om iPhone

Næste fortælling om sagen finder du her. mobilsiden holdt fast i sin interesse i tematikken. 26/10/2011 blev sagen bragt videre med et indlæg omkring emnet Nokia World 2011 – nu skal Apple og Android sættes på plads – Du læser den her. Tjek også seneste nyt om emnet her..