Efterfølgeren til SMS: Google tager nu sagen i egen hånd

Erstatningen af den forældede SMS-teknologi med RCS, mener Google går for langsomt. Derfor tager de nu sagen i egen hånd.

Efterfølgeren til SMS: Google tager nu sagen i egen hånd

Det er nok ikke alle der har hørt om Rich Communication Services, forkortet RCS, hvorimod de flestenok kender til SMS. Men SMS-teknologien er gammel og trænger til udskiftning, og her kommer RCS ind i billedet. Det har længe været Googles mission at gøre RCS til efterfølgeren til SMS, hvorfor de oprettede projektet Jibe.

RCS kræver at operatørernes netværk understøtter den nye teknologi, hvilket størstedelen åbenbart ikke har travlt med. Google mener i hvert fald det går for langsomt, hvorfor de nu tager sagen i egen hånd. Deres nye tiltag betyder, hvis alt går vel, at RCS på sigt bliver tilgængeligt til alle med en Android-telefon.

I første omgang overtager Google udrulningen af RCS fra operatører i Storbritannien og Frankrig, med start i indeværende måned. Flere lande skulle få RCS i løbet af året, skriver The Verge.

Med RCS-aktiveret får man mulighed for at se når beskeder er afleveret, bliver set og når der bliver svaret. Man vil kunne modtage billeder og videoer i høj opløsning. Større gruppechats understøttes også, sammen med muligheden for at sende beskeder via Wi-Fi. Det lyder meget som Androids svar på Apples iMessage, men teknologien er meget anderledes. Det forlyder at Apple overvejer at implementere RCS-teknologien, men lad os nu se om det bliver til noget.

Både iMessage, Whatsapp og flere er krypterede, hvilket i første omgang ikke er aktiveret for RCS. Men Google har planer om at tilføje dette, hvis de altså tør.

Læs også: Google vil erstatte SMS-teknologien med efterfølgeren RCS

Billeder og video i Googles sky

Muligheden for at sende og modtage billeder og video i høj opløsning kræver, at medierne bliver uploadet til skyen. Med Googles overtagelse af udrulningen vil der her være tale om Googles sky, hvilket mange operatører nok ikke bliver tilfredse med. Billeder, GIF-filer og video vil kun blive opbevaret i en periode, for derefter at blive slettet.

En platform som RCS kan gøre de såkaldte “instant messaging” apps, som Messenger, Signal og Whatsapp overflødige. Måske endda med tiden iMessage. 

Læs også: Google viser nye funktioner med RCS, efterfølgeren til SMS