Endelig udgave af Android O er lige om hjørnet

Den færdige udgave af Android O, hvis navn endnu er ukendt, kan meget vel rulle ud til Googles Pixel-smartphones som de første i næste uge.

Endelig udgave af Android O er lige om hjørnet

Googles næste version af Android, indtil videre kendt som previewudgaven Android O, ser ud til ikke at være særlig langt fra en endelig lancering.

Sådan lyder det i hvert fald fra ledende redaktør på Android Police, David Ruddock, som har det med at være ganske velinformeret om alt, hvad der omhandler Google og Android-styresystemet. I et tweet skriver han nu, at den færdige udgave af Android O bør rulle ud til Googles Pixel-smartphones om en uges tid.

”Jeg ville holde øje med, om den officielle Android O-opdatering til Google Pixel ankommer om cirka en uge. Kan blive skubbet, men det er tidsplanen på nuværende tidspunkt så vidt jeg ved,” skrev han i forgårs på Twitter.

Læs også: Google udgiver Android O: Se alle nyhederne her

At Android O bliver udgivet i den færdige udgave og udrullet til Pixel og Pixel XL som de første mobiler et sted mellem den 7. og 13. august, giver meget god mening – i hvert fald hvis vi kigger tilbage på, hvordan udrulningen af Android N forløb sidste år.

Udgivelse Android N (2016) Android O (2017)
Preview 1 9. marts 21. marts
Preview 2 13. april 17. maj
Preview 3 18. maj 8. juni
Preview 4 15. juni 24. juli
Preview 5 18. juli Kommer ikke
Endelig udgivelse 22. august 7.-13. august (rygte)

Som ovenstående tabel viser, blev 1. preview af Android N og Android O udgivet næsten samtidig på året. Til forskel fra de 5 previews af Android N har Google valgt ’kun’ at udgive 4 previews af Android O i år. Det er dog underordnet. Det interessante er nemlig, at sidste preview er blevet udgivet næsten samtidig på året.

Når Android O ifølge David Ruddock ser ud til at rulle ud i næste uge, ligger det altså tæt på den dato – 22. august – hvor udrulningen af Android N begyndte sidste år.

Android O Octopus
Her ses et easter egg, som Google har lagt ind i 4. preview af Android O. Foto: 9to5google.com

Endnu uvist hvad navnet bliver

Mens alle nyhederne i Android O naturligvis er kendte på grund af betaudgivelserne, er der stadig uvished om, hvad Android-versionen kommer til at hedde. Android O er som bekendt kun et midlertidigt navn, indtil udrulningen begynder og Google offentliggør navnet. Google har tradition for at navngive Android-versioner efter søde sager (eksempelvis Nougat, Ice Cream Sandwich, Donut, Cupcake og Marshmallow).

Det er indtil videre navnet Octopus, der er den bedste kandidat til et navn, mens Oreo også har været diskuteret. Det kan diskuteres, hvor sød en sag en blæksprutte er, men ikke desto mindre er den en delikatesse i mange asiatiske lande.

Læs også: Googles emojis får helt nyt design i Android O

Den største indikation af, at softwaren kommer til at hedde Android 8.0 Octopus, er et såkaldt easter egg – et lille, skjult fund, som Google har lagt ind i styresystemet. I det seneste preview 4 blev det nemlig muligt at bringe billedet af blæksprutte frem ved at trykke flere gange på ’Android-version’-knappen i indstillingerne. Netop omkring navnene har Google det dog med bevidst at skabe forvirring, så intet er sikkert endnu.