Er dette de første billeder af OnePlus 5T?

Spekulationerne om en ny OnePlus 5T tager til, og nu er mulige billeder af flagskibet med en kantfri skærm dukket op.

Er dette de første billeder af OnePlus 5T?

Rygterne om en ny og forbedret topmodel fra OnePlus svirrer i luften. Bliver det en OnePlus 5T, som afsløres allerede i år, eller venter OnePlus til næste år med at lancere en OnePlus 6? Der er mange teorier, og modsat forrige smartphones fra OnePlus, er der ikke rigtigt nogen, der med sikkerhed ved det endnu.

Læs også: OnePlus 5 model forsvinder: en afløser på vej?

Flere billeder er dog for nyligt dukket op på det kinesiske sociale medie Weibo af en tipster, og det kunne godt se ud som om, at OnePlus gør klar til en tidlig produktlancering sidst på året. At OnePlus 5 heller ikke længere kan købes på OnePlus’ hjemmeside, peger bare endnu kraftigere i samme retning.

OnePlus 5T
Her ses to de billeder af OnePlus 5T.

I et opslag ses, hvad der menes at være OnePlus 5T set forfra, mens et andet opslag viser et billede af den bagfra. Den primære ændring, der synes at være på de to billeder, er at skærmen nu dækker det meste af fronten, som det også ses på de fleste af efterårets øvrige topmodeller. Dertil er hjørnerne en smule afrundede.

Bagsiden er noget nær identisk – med én undtagelse. På grund af pladsmangel er fingeraftrykslæseren rykket fra fronten og om på bagsiden lige over logoet, men ellers ser de øvrige designelementer ud til at ligne OnePlus 5 på en prik. Det er formentlig også meningen, da telefonen kun er en mindre opgradering af sommerens flagskib på samme måde som Apple har en S-udgave af dets iPhones. Sidste års OnePlus 3T havde dog ingen designændringer i forhold til 3, hvilket 5T kommer til at have i forhold til 5’eren.

Oppo R11S
Her ses Oppo R11s. Bemærk samme placering af fingeraftrykslæseren som OnePlus 5T. Foto: Weibo.com

OnePlus 5T ligner Oppo R11s på en prik

I de forgangne uger er flere billeder af OnePlus 5T, som den ventes at komme til at hedde, dukket op. Billederne har dog alle været af noget tvivlsom kvalitet – eksempelvis dette, som dukkede op for to uger siden.

De to seneste billeder kan dog bestemt heller ikke afvises at være falske billeder, som er redigeret med udgangspunkt i OnePlus 5. Der er dog særligt én ting, som taler for, at billederne kan vise den ægte vare. Inden længe afslører søsterselskabet Oppo nemlig topmodellen R11s, som ser ud til at have præcis samme design som det, der er vist på de to lækkede billeder. Den eneste forskel er, at Oppos logo sidder bag på i stedet for OnePlus’, og at Oppo R11s kommer i en skrigende rød farve. Billeder af Oppo R11s er blevet lækket både her og her.

Læs også: Android 8.0 Oreo ude til OnePlus 3 og 3T som betaudgave

Det mest sandsynlige vil være, at Oppo R11s og OnePlus 5T bliver baseret på samme design, mens specifikationerne vil variere imellem dem. Sådan foregik det i hvert fald tidligere på året, hvor Oppo først lancerede modellen R11, hvorefter OnePlus 5 blev afsløret kort tid efter. De to mobiler er helt identiske med kun bittesmå detaljer, der varierer.

Det skyldes, at OnePlus og Oppo begge er ejet af den kinesiske smartphonegigant BBK Electronics, som også ejer producenten vivo. Ejerskabet af de mange producenter gør BBK Electronics til den tredjestørste smartphoneproducent, og man kan ikke fortænke den i også at ville have smartphones på markedet med en kantfri skærm ligesom konkurrenterne. Det kommer vi derfor – formentlig – til at se inden længe i form af OnePlus 5T på disse breddegrader, mens Oppo R11s primært vil være rettet mod hjemlandet Kina.