Første Moto X-pressefotos: Store designændringer på vej

Glem alt om hvad du forbinder med designet på Moto X. De første pressefotos af 2016-udgaven er nemlig dukket op, og der er enorme designændringer på vej.

Første Moto X-pressefotos: Store designændringer på vej

Der har gennem de sidste tre år ikke været de helt vilde designændringer i Motorolas Moto X-serie, men under ledelse af Lenovo kommer der i år til at ske markante ændringer på designfronten.

Det er den Motorola-fokuserede side, hellomotoHK, der er kommet i besiddelse af de allerførste pressefotos – altså 3D-renderinger – af den kommende Moto X-topmodel. Den opmærksomme læser vil måske bemærke, at designet virker en anelse genkendeligt.

Læs også:  Første billede af Moto X (4. generation) er lækket

Det er nemlig samme design, der blev afsløret helt tilbage til december måned. På dette tidlige tidspunkt blev bagsidedelen affotograferet uden resten af komponenterne, hvor det formodedes blot at være en tidlig prototype på grund af det markant anderledes design end Moto X-serien hidtil har budt på.

Nu viser det sig altså at være det design, som det Lenovo-ejede Motorola går med i årets topmodel – noget der også blev bekræftet af den velinformerede Twitter-tipster evleaks for to dage siden.

Moto X 2016
Foto: Google (hellomotoHK)

Så hvad byder det nye design af ændringer i forhold til den nuværende 3. generations Moto X Style? Mest bemærkelsesværdigt er der formentligt modulet, der omkredser kameraet på bagsiden. Hvor Motorola i Moto X Style har benyttet et smalt og aflangt kameramodul med den ikoniske lille fordybning under kameraet, er der i den 4. generations Moto X blevet plads til en stort, cirkulært modul, der også ser ud til at stykke en smule ud fra resten af bagsiden.

Kameramodulet minder en hel del om det store modul fra Nokia 1020, der altså gemmer på både kamerasensoren, LED-blitzen og øvrige sensorer, der formentligt er en laserautofokus. Motorolas logo er stadig at finde på bagsiden, men fordybningen er fjernet.

En anden markant designændring er højttalerne – eller næsten manglen på samme. Motorola har i sidste års Moto X Style benyttet frontplacerede stereohøjttalerne – en under og over skærmen. Motorolas fokus på god stereolyd ser ud til at blive en kort fornøjelse, for med den næste Moto X bliver de ersattet med en enkelt, lille højttaler på bagsiden.

Læs også: Motorola inviterer til event den 17. maj

De nu manglende højttalere giver plads til en fingeraftrykslæser på fronten, der er placeret samme sted hvor en Home-knap typisk er. Man kan ikke lade være med at tænke på, at der for Motorola lå en oplagt mulighed for at implementere fingeraftrykslæseren i den fordybning, der dog nu er fjernet, men det må have været prioriteret højere at få den placeret på fronten.

Motorolas seneste smartphones har også været karakteret af et design, der har budt på bløde kurver især på grund af metalrammen hele vejen rundt, men også denne ramme bliver ændret en del i form og facon. Rammen er nu helt flad og uden de helt samme karakteristika, der var at finde tidligere. Samlet set er der altså ikke længere meget Moto X over designet på den næste generation.

Om det bliver relevant for købere her i Danmark i år, er endnu for tidligt at sige, men at vurdere ud fra farverne på et af billederne, ser det bestemt ud til, at Moto Maker-værktøjet til at personliggøre farverne og designet på Moto X trods alt vedbliver.

Lanceringen lurer lige om hjørnet

Det er endnu uvist, hvornår denne Moto X-smartphone bliver lanceret – der går formentligt endnu nogle uger. Motorola har godt nok allerede inviteret til en event i New Dehli den 17. maj, men der kommer formentligt en større event på disse breddegrader, når årets topmodel skal lanceres.

Læs også:  Lenovo-direktør: Ny Motorola afsløres den 9. juni

Lenovos direktør skulle desuden have teaset for, at en ny Moto-enhed offentliggøres den 9. juni, hvilket virker som en mere realistisk dato. Det kan derfor være, at Moto G, som der har været lækket masser af billeder af, bliver offentliggjort først her om en uge.