Første Ubuntu-mobil er klar – til de hurtige

Ønsker du at prøve et alternativt styresystem på din mobil kan du nu anskaffe dig den allerførste Ubuntu-mobil, Aquaris E4,5.

Første Ubuntu-mobil er klar – til de hurtige

De fleste kender nok, Android, et styresystem som Google har udviklet til mobiler og tablets. Færre er nok bekendt med Ubuntu, et styresystem som deler Linuxrødder med Android men hidtil har været forbeholdt bl.a. desktop og laptop-computere.

Fra i dag bliver det nu muligt at erhverve sig resultatet af crowdfunding-kampagnen som skulle bringe det smidige styresystem til mobilen. Den oprindelige Ubuntu Edge nåede, trods Kickstarter-rekord, aldrig at blive til, i stedet er den første Ubuntu-mobil et samarbejde med spanske BQ, der leverer indmaden til Ubuntu-mobilen.

Telefonen er døbt Aquaris E4,5 ”Ubuntu Edition” og debuterer nu med et forsalg – men kun for de hurtige som bestiller i dag.

Selve specifikationerne hører til mellemklassen. Aquaris-mobilen har 4,5” skærm med qHD opløsning og det alternative styresystem drives frem af en quad-core processor på 1,3 Ghz med 1GB RAM. Skærmen er beskyttet af dragontrail-glas og der er 8GB lagerplads at give af.

Billeder optages i 8 megapixels, mens dine videoer kan optages i Full HD.

Ubuntu er stadig et ungt mobilstyresystem, hvilket især vil opleves i den begrænsede app-udvalg til platformen. Skal du have de nyeste spil, eller danske apps til eksempelvis mobilbetaling eller rejsekort bliver du nok skuffet, for de kommer næppe til Ubuntu foreløbigt.

Se også: Første Ubuntu telefon kommer snart til Europa

I stedet får du muligheden for at anvende Ubuntus innovative hjemmeskærme, og en lynhurtig adgang til favoritapps og funktioner.

Du kan læse mere om den nye mobil på BQ’s hjemmeside. Prisen lander på 169 euro, eller omkring 1300 danske kroner. Vil du købe mobilen skal du være hurtig: forsalget gælder kun i dag, indtil kl. 18.00 dansk tid.