Huawei har ansøgt om at varemærkeregistrere deres styresystem

Det nye styresystem fra Huawei får navnet, HongMeng. De første HongMeng-enheder ventes på markedet allerede til oktober.

Huawei har ansøgt om at varemærkeregistrere deres styresystem

Huawei er godt i gang med at forberede sig på et liv uden Google. Siden den amerikanske regering nedlagde et handelsforbud mellem Huawei og amerikanske selskaber, har den kinesiske gigant intensiveret arbejdet på deres eget styresystem.

Læs også: Over 150.000 danske Huawei-brugere får nyeste EMUI 9.1

Huawei har således ansøgt om at varemærkeregistrere det kommende styresystem under navnet, HongMeng, over det meste af kloden.

HongMeng Wipo
Her ses Huaweis ansøgninger fra WIPO’s egen database.

De seneste patenter hos World Intellectual Property Organization, herfra bare WIPO, viser at Huawei i skrivende stund afventer godkendelse i en lang række lande, herunder Australien, Canada, Spanien, Schweiz, Mexico, Cambodia, Indonesien, Indien, Thailand og den Europæiske Union. Hvis alt går vel betyder det, at vi også her i Danmark får glæde af Huaweis kommende styresystem.

I sidste måned blev HongMeng et godkendt varemærke i Kina. Hos CNIPA, den kinesiske pendant til WIPO, afslører beskrivelsen af HongMeng, at styresystemet skal bruges til en lang række enheder, der spænder fra telefoner og tablets til PC’er. Tidligere har der været forlydener om, at det nye styresystem også kommer til wearables, biler og smart-TV.

Læs også: Huawei lancerer muligvis deres Android-alternativ til efteråret

Selvom det måske kan virke som en stor mundfuld at bygge sit eget styresystem fra bunden, så skulle det dog ikke være et problem for Huawei, der har arbejdet på HongMeng siden 2012. Styresystemet er altså ikke en pludseligt opstået nødløsning som følge af amerikanernes handelsforbud. Lanceringen er muligvis blevet fremskudt en anelse, med de første HongMeng-enheder angiveligt på markedet allerede til oktober.

Ifølge Huawei selv, så skulle HongMeng være 100 procent kompatibelt med alle Android-applikationer. Forbrugere skal således ikke være bekymrede for begrænset adgang til apps, som vi så det med Microsofts forfejlede Windows Phone-styresystem.

Mere til stoffet

Sagen er slet ikke slut. Redaktionen har fulgt op på artiklen. mobilsiden gik videre med historien. 12/6/2019 fulgte vi op med en artikel med temaet Over 150.000 danske Huawei-brugere får nyeste EMUI 9.1 – Du kan læse det videre forløb her. Læs også seneste nyt om temaet ved at trykke her..