Huawei inviterer til dansk lancering af flagskib

Huawei afholder i næste måned dansk presselancering for et mystisk mellemklasse flagskib. Her er hvad vi ved om den.

Huawei inviterer til dansk lancering af flagskib

Huawei afholder den 24. oktober et presseevent, hvor sløret bliver løftet for en ny flagskibsmobil. Det er ikke det typiske dyre high-end flagskib, som fx Huawei Mate 30 Pro, men en mellemklasse flagskibsmodel, som Huawei skriver bliver en skarp konkurrent i prissegmentet.

Det er ret begrænset hvad vi kender til den mystiske enhed, men lidt information har Huawei heldigvis delt med os. Prisen bliver vejledende 3.699 kroner, altså billigere end fx en OnePlus 7.

Huaweis kommende mellemklasse-flagskib vil have flere stærke kameraer, imponerende systemhastighed og et kraftigt batteri, der lader op på rekordtid, skriver producenten. Enhedens mest imponerende features er kameraerne. Udstyret med hele fem AI-kameraer med 48 megapixel på hovedkameraet og 32 megapixel på frontkameraet. Der er både timelapse og slowmotion funktionalitet.

Alle disse specifikationer passer perfekt på Huaweis nye Nova 5T, så det kunne meget vel være en dansk lancering af denne. Denne byder på 6,26 tommer LCD-skærm i fuld HD, Kirin 980, 6-8GB RAM, 128GB lagerplads, 3750 mAh batteri, firedobbelt bagkamera og et enkelt 32 megapixel frontkamera.

Huawei Nova 5T
Den mystiske enhed kunne meget vel være Huaweis nye Nova 5T. Foto: Huawei

En større satsning på et stærkt økosystem

Huawei skriver, at de er “dedikeret til at skabe et stærkt Android-økosystem. Målet er at opbygge en verden, hvor alle vores enheder er forbundet i et gnidningsfrit system, der både er hurtigt, brugervenligt og sikkert. Det kan nedbryde grænserne mellem produkter og kan bruges i et fuldt etableret 5G IoT-økosystem. Huawei opfordrer i denne sammenhæng alle app-udviklere til at være med på rejsen.”

Det kunne tyde på, at den kommende enhed kommer med Android, men uden Googles apps og tjenester. I stedet vil brugere få mulighed for at hente apps via Huaweis egen appbutik, AppGallery.

Vi deltager selvfølgelig i lanceringen den 24. oktober.

Nova 5T
Huawei Nova 5T passer på de informationer Huawei har delt om det kommende mellemklasse-flagskib. Foto: Huawei